Când internauții au scris “prim miniștri britanici” pe Google, fotografiile șefilor de guvern ai Regatului erau afișate cronologic în așa-numitul Knowledge Graph. Toate portretele erau vizibile sâmbătă dimineața, cu excepția celui al lui Winston Churchill, ceea ce a determinat numeroși utilizatori ai Twitter să acuze Google de cenzură.

Ce este şi mai interesant că poza lui Adolf Hitler se mai afișa și pe motorul de căutare, în ciuda faptului că Churchill lipsea de câteva ore în această dimineață.  Iar Google a afirmat că imaginea a dispărut din cauza unei actualizări și a spus că va fi rezolvată „cât mai rapid”. Începând cu ora 11.30, imaginea lui Churchill a revenit pe listă, deși motivul absenței sale nu a fost încă explicat pe deplin, informează Daily Mail.

Fotografia lui Churchill a dispărut de pe Google

“Aiuritor dacă este o politică deliberată, @Google. Europa occidentală ar fi fost aproape cu siguranță aservită fără omul a cărui fotografie este acum absentă”, a scris pe Twitter Simon Clarke, secretar de stat pentru creștere regională și guvernare locală, apărând unul dintre marii eroi ai celui de-al Doilea Război Mondial.

“Suntem la curent cu faptul că imaginea lui Sir Winston Churchill lipsește în Knowledge Graph pe Google”, a reacționat Google, care și-a cerut scuze pentru ”îngrijorările” provocate de incident, provocat de o “actualizare automată” și promițând remedierea rapidă a problemei.
Problema fusese remediată în cursul după-amiezii.

Numeroase alte imagini ale liderului conservator erau disponibile sâmbătă dimineața în cadrul căutărilor pe web.

Este posibil ca statuia lui Winston Churchill să fie pusă într-un muzeu pentru a o proteja dacă demonstrațiile continuă, a spus nepoata sa.

Weekend-ul trecut, statuia fostului premier Winston Churchill, situată în apropierea Parlamentului din Londra, a fost degradată în urma  manifestațiilor împotriva rasismului, declanșate de moartea americanului de culoare George Floyd, asfixiat de un polițist.

Sub numele fostului premier a fost scris „a fost un rasist”

Statuia a fost protejată de eventuale noi atacuri de un suport metalic, înaintea noilor manifestații prevăzute. În acest context mii de persoane, printre care și militanți de extrema dreaptă, s-au oferit să meargă la Parlament pentru a o proteja. Au avut loc confruntări cu poliția care s-aau soldat cu arestarea a circa o sută de persoane, informează BBC.