Evenimentul Zilei > Actualitate > GM, Ford, Tata si Chery, gata sa cumpere Daewoo Craiova
GM, Ford, Tata si Chery, gata sa cumpere Daewoo Craiova

GM, Ford, Tata si Chery, gata sa cumpere Daewoo Craiova

Companiile General Motors, Ford, Tata (India) si Chery Automobile (China) au depus scrisori de interes pentru preluarea companiei Daewoo Automobile Romania, a declarat, marti, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

Scrisorile, depuse la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), au fost preluate de AVAS odata cu activitatea fostei structuri a Ministerului Economiei, a afirmat Atanasiu intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca autoritatile vor impune investitorului care va prelua Daewoo un anumit nivel al capacitatii de productie la Craiova.

Automobile Craiova a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile Daewoo Craiova, pentru 60 milioane dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat la sfarsitul lunii august 2006.

Tranzactia a fost evaluata la 60 milioane dolari, din care 50 milioane de dolari reprezinta cumpararea pachetului majoritar de actiuni, iar 10 milioane dolari reprezinta datoriile uzinei din Craiova catre firme din grupul Daewoo.

In urma tranzactiei, compania Automobile Craiova si-a majorat participatia la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22% din titluri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: