Glumele la adresa lui Sarkozy au dus la concedierea unui comic al radiolului de stat

Glumele la adresa lui Sarkozy au dus la concedierea unui comic al radiolului de stat

Comicul Stéphane Guillon a fost concediat după ce a făcut mai multe glume la adresa preşedintelui francez Nicolas Sarkozy. Comicul lucra la France Inter, un post de radio finanţat de guvern.

În timpul emisiunii sale, difuzată dimineaţa, el i-a ironizat pe Nicolas Sarkozy (pornind de la statura mică a preşedintelui), pe Carla Bruni, soţia lui Sarkozy. Şi ministrul de interne, Eric Besson, a fost ironizat, comicul făcând glume pe "lipsa bărbăţiei" politicianului.

Publicaţia Wall Street Journal scrie în ediţia de astăzi că politicienii francezi au ajuns la concluzia că glumele lui Stéphane Guillon "au ajuns prea departe".

La rândul său, Philippe Val, directorul postului de radio France Inter a precizat că în această situaţie s-a simţit cu mâinile legate, "într-o societate în care se aşteaptă ca elita să se împace cu faptul de a fi ridiculizată". Reacţia publicului nu a întârziat să apară, câteva sute de persoane protestând în faţa acestei decizii. Francezii care au protestat l-au acuzat pe Nicolas Sarkozy că a impus concedierea comicului pentru a opri ironiile la adresa sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comicul Stéphane Guillon, în vârstă de 46 de ani, l-a ironizat şi pe directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn. Directorul FMI s-a aflat la emisiune la scurt timp după ce a recunoscut o relaţie intimă cu una dintre economistele de la FMI. Guillon l-a jignit pe directorul FMI cu glumele sale, iar Dominique Strauss-Kahn a spus la rândul său că "umorul nu este amuzant atunci când este crud".

Guillon a precizat în timpul ultimei sale emisiuni că Sarkozy pregăteşte "eradicarea comicilor". Stéphane Guillon a primit propunerea de a scrie o carte despre plecarea sa de la radio.