"Giovani", mai cioban decât Gigi! Pe Ioan Becali, frica de închisoare l-a scos din minți la tribunal

"Giovani", mai cioban decât Gigi! Pe Ioan Becali, frica de închisoare l-a scos din minți la tribunal

"DOSARUL TRANSFERURILOR". Impresarul a făcut ieri un circ nemaivăzut la tribunal, având un comportament mai necioplit chiar şi decât al vărului său.

După doi ani de audieri, timp în care s-au derulat nu mai puţin de 38 de termene, procesul în "Dosarul Transferurilor" a ajuns la final. Completul de judecată de la Tribunalul Bucureşti a decis ieri finalizarea cercetărilor, la închiderea ediţiei având loc pledoariile finale, după care instanţa urma să decidă când va pronunţa verdictul. Procurorul a cerut pedeapsa cu închisoarea pentru toţi cei împricinaţi. Fierbea dinainte de şedinţă

Spre deosebire de precedentele înfăţişări, când inculpaţii erau relaxaţi şi puşi pe şotii, de data aceasta, ei s-au arătat mult mai îngrijoraţi. La tribunal s-au prezentat ieri toţi învinuiţii: Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu şi Gică Popescu.

Ioan Becali, impresarul cu licenţa suspendată, nu şi-a mai putut ţine nervii în frâu şi a făcut o criză în timpul şedinţei. Cel autointitulat "Giovani" a luat foc în momentul în care i s-a părut că o declaraţie a lui Iustin Ştefan, fost jurist al FRF şi martor al apărării, nu a fost consemnată corect în procesul verbal şi a dat o reprezentaţie nemaîntâlnită într-o sală de tribunal. Incidentul a trădat teama.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătoarea, fără reacţie în fața vulcanului

"Doamnă judecător, daţi-mi 20 de închisoare! Luaţi-vă după procuror, puneţi-ne cătuşele şi daţi-ne 20 de ani de închisoare!", a urlat Ioan Becali la judecătoarea Geanina Teodorovici. Fratele său, Victor, şi Cristi Borcea au încercat să-l calmeze. N-au reuşit. A sărit în boxa acuzaţilor şi şi-a continuat recitalul: "Gata, sunt aici! Ce mai vreţi? Eu mă sacrific pentru drepturile omului, nu mi-e frică de judecată. Ce, asta e justiţie? Doamnă judecător, pe dumneavoastră v-a trimis Ceauşescu? Eu sunt un om cu demnitate, d-aia am fugit pe Dunăre din ţară, ca să trăiesc liber! Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să conducă ţara asta! Cu biciul o să faceţi dreptate!".

Ioan Becali i-a luat la rost şi pe cei prezenţi în sală: "Treziţi-vă, că România moare! V-aţi c...t pe voi de frică, pentru că sunteţi la judecătorie".

Iritarea lui Ioan Becali s-a declanşat înainte ca procesul să înceapă. Nervos că şedinţa a început cu două ore şi jumătate mai târziu faţă de ora stabilită, deoarece judecătoarea a întârziat, "Giovani" le spunea în gura mare celor prezenţi: "Ar trebui să ne luăm de judecătoare. Ce, ne ţine aici după bunul ei plac? Băi, mie nu mi-e frică, poate să-mi dea şi 15 ani de închisoare".

Pentru comportamentul său, Ioan Becali ar fi putut fi amendat, evacuat din sală sau chiar arestat. Speriată, judecătoarea n-a luat niciuna dintre aceste măsuri.

Citiţi şi:

  • "Dosarul Transferurilor". Cristi Borcea "a vrăjit" studente la tribunal
  • Cristi Chivu a fost audiat în „Dosarul transferurilor”
  • Giovani Becali și flegmele de pe obrazul fotbalului românesc
  • „Dosarul Transferurilor". Giovani Becali a făcut circ la tribunal: „Să vă ferească Dumnezeu să conducă familia mea ţara asta! Cu biciul o să faceți dreptate!"