Evenimentul Zilei > Sport > Gimnastica românească dă marele examen pentru Jocurile Olimpice
Gimnastica românească dă marele examen pentru Jocurile Olimpice

Gimnastica românească dă marele examen pentru Jocurile Olimpice

Naționala feminină atacă, la Stuttgart, în cadrul Campionatelor Mondiale, calificarea la cel mai important eveniment sportiv al lumii.

Orașul german Stuttgart găzduiește, începând de azi, până la data de 13 octombrie, Campionatele Mondiale de gimnastică. Este un moment foarte important și pentru România, care poate obține calificarea la Jocurile Olimpice, găzduite anul viitor de Tokyo.

Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Ioana Crișan, Ana Maria Puiu și Maria Pană sunt sportivele care încearcă să ducă naționala feminină la cel mai important eveniment sportiv al lumii. Acolo unde gimnastica autohtonă n-a fost prezentă în urmă cu trei ani, la JO de la Rio de Janeiro din 2016. În lot s-a mai aflat și Iulia Berar, care a rămas însă acasă din cauza unei accidentări.

Pentru a obține calificarea în Japonia, „tricolorele” trebuie să se claseze între primele 12 echipe. La ultimele două ediții ale Campionatelor Mondiale, în 2015 și 2018, România a ocupat poziția a 13-a. Acum, în calificări vor fi 12 subdiviziuni întinse pe două zile de concurs, 4-5 octombrie, iar România va concura în prima zi. Cinci gimnaste sunt pe foaie, patru vor evolua la fiecare aparat, iar primele trei note se iau în calcul pentru punctajul total.

„Am un singur glonte,
ori la bal, ori la spital”

Emoții mari vor fi și în concursul masculin, acolo unde Marian Drăgulescu va încerca să obțină biletele pentru Tokyo la proba de sărituri. Pentru asta, „Marocanul” ar trebui să se claseze pe unul dintre primele trei locuri, neluându-se în calcul gimnaștii care sunt deja calificați la Jocurile Olimpice.
Sper să am o zi bună, să îmi fac săriturile foarte bine, să prind finala şi în finală să fiu între primii trei, care primesc biletele. De fapt, trebuie să fiu în primii trei eligibili. Cei care s-au calificat deja cu echipa şi vin peste mine în finală, nu vor fi luaţi în calcul. E o bătălie mare în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Am un singur glonte, ori la bal, ori la spital. Plec cu curaj”, a declarat Drăgulescu”. Alături de el, la Stuttgart vor mai fi prezenți Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Roland Modoianu și Răzvan Marc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.