Evenimentul Zilei > Sport > Gimnasta Larisa Iordache trece prin clipe grele. O rugăciune pentru sănătatea ei ar fi binevenită
Gimnasta Larisa Iordache trece prin clipe grele. O rugăciune pentru sănătatea ei ar fi binevenită

Gimnasta Larisa Iordache trece prin clipe grele. O rugăciune pentru sănătatea ei ar fi binevenită

Gimnasta Larisa Iordache a dezvăluit vineri că are nevoie de susținerea și de mesajele de încurajare ale fanilor înaintea unei noi operații la gleznă. Este a 7-a intervenție chirurgicală pentru sportiva care este medaliată olimpică în 2012 și de 14 ori medaliată la campionatele europene de gimanastică.

Cvadrupla medaliată mondială a transmis că a fost internată recent într-un spital din Viena și așteaptă cu emoții întâlnirea cu chirurgii. Totuși, Larisa Iordache știe că doar cu această operație se poate gândi la următoarele obiective în carieră.

Gimnasta care este poreclită Pici sau Pikachu s-a referit la această nouă intervenție chirurgicală într-o postare pe facebook: „Cu una în plus sau cu una în minus, cam tot aia e…

Pentru mine, azi este o zi destul de ciudată. Sunt la Viena și urmează să intru în operație pentru a scăpa de durerea de la gleznă. A 7-a operație… Nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng!

Știu că ăsta este un pas foarte simplu în vindecarea gleznei mele. Ce urmează mă sperie mai tare: cârje, recuperare etc. Dar măcar o să fiu stăpână pe piciorul meu și nu o să mai îmi creeze probleme.”

Regretele unei mari campioane

Amintim că Larisa Iordache (25 de ani) se calificase în finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu a patra notă (14,133). A fost un exercițiu bine executat, dar cu probleme la aterizare, din cauza durerilor de la gleznă.

foto: facebook.com/iordachelarisa

La acea vreme, imaginile cu sportiva noastră, chinuită de durere și frustrare, au fost preluate în presa internațională. „Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe

Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări, dar ea nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.

Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, se arăta pe pagina de Facebook a COSR (Comitetul Olimpic si Sportiv Român).

Alături de familie, colege și susținători, Larisa Iordache va fi sprijinită moral și de antrenorii antrenorii lotului de gimnastică al României. În prim-plan apare soții Cristian și Lăcrămioara Moldovan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: