Gimnasta comparată cu Nadia Comăneci nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020

Gimnasta comparată cu Nadia Comăneci nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020

În ultimii ani, toți mai mulți sportivi români aleg să concureze sub un alt drapel, la marile competiții. Acum, a venit rândul unei gimnaste în vârstă de 22 de ani.

Gimnasta Roxana Popa locuiește de 16 ani în Spania, unde ibericii o compară cu legendara Nadia Comăneci, așa cum au făcut-o jurnaliștii de la Marca. Cum această ramură sportivă a căzut incredibil în România, sportiva născută la Constanța a ales să concureze pentru Spania la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Roxana ajuns în Spania la vârsta de 6 ani, iar de atunci s-a impus în mai toate turneele de juniori. În preznet, se antrenează în Centrul Național Spaniol de Sport (CARD) și face parte din EGAD Los Cantos Alcorcon din Madrid, iar cele mai bune rezultate le-a obținut la sărituri și la sol. Roxana Popa a mai reprezentat Spania la ediția din 2012 a Campionatelor Europene de la Bruxelles, unde s-a calificat în finală la individual compus și sărituri și a fost a treia rezervă pentru finala la sol. S-a clasat pe locul al șaselea în finala de la sărituri și pe locul al unsprezecelea la individual compus.

Ne puteți urmări și pe Google News