Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, în alertă! Cel mai mare duşman din viaţa lui loveşte din nou. E oficial acum
Gigi Becali, în alertă! Cel mai mare duşman din viaţa lui loveşte din nou. E oficial acum

Gigi Becali, în alertă! Cel mai mare duşman din viaţa lui loveşte din nou. E oficial acum

Gigi Becali a decis să nu mai apară în prim-plan şi de aproximativ câteva luni a renunţat la apariţiile în media, dar numele său revine în actualitate odată cu dezvăluirile lansate de liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustață, care a reamintit că Gabriel Oprea rămâne cel mai mare duşman al latifundarului din Pipera.

Ce ştia Vadim Tudor despre intenţiile lui Oprea?

În ianuarie 2010, liderul PRM susţinea că Gabriel Oprea, ministru al Apărării la acea vreme, dorea să ia Steaua de la Becali în schimbul a 20 de milioane de euro. În acel context se explica şi diferendul dintre Steaua şi Ministerul Apărării Naţionale pe marginea chiriei solicitate lui Gigi Becali pentru folosirea bazei din Ghencea, folosită în prezent doar de CSA Steaua Bucureşti şi pe care s-a construit un stadion nou.

„Din informaţiile mele, Gabriel Oprea ar vrea să-i ofere 20 de milioane de euro lui Gigi Becali şi să cumpere Steaua. Se pare că e mare criză de bani, e criză economică. Mai mult nu vreau să comentez. Aşa cum am spus, Gabriel Oprea e pregătit să-l păcălească pe Becali. Oprea este un escroc care vrea să păcălească lumea la MApN încercînd să cumpere Steaua şi apoi să se îmbogăţească el pe spinarea Stelei”, spunea Vadim.

Gabriel Oprea n-a avut timp pentru comentarii

Cu privire la cele spuse de Vadim Tudor Gabriel Oprea a reacţionat chiar la puţin timp după acuzaţii. „Sincer, am crezut că mă căutaţi pentru nişte treburi cu adevărat importante. Chiar nu-mi place să fiu deranjat pentru chestiuni minore, aşa cum este şi problema asta. Prioritar pentru mine este să depăşim acest moment de criză!”, preciza Oprea pentru GSP.

Pus în gardă, Gigi Becali avea la rândul său o replică în forţă: „Voi vedea ce voi face, dar să nu-şi facă gânduri unii că Becali vinde Steaua, pentru că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Normal că toată lumea are probleme, toţi se gândesc cum să treacă peste criza care a lovit întreaga lume.” „Îl sfătuiesc pe prietenul meu, Gigi Becali, să nu plece urechea şi să asculte la acest infractor numit Gabriel Oprea, să nu cedeze clubul! Cel mai indicat ar fi să-l ignore pe acest bandit”, completa Vadim în acel context.

„Vă garantez că în acest moment am treburi mult mai importante decît să stau să comentez ce spun unii. Oricum, ipoteza lui Vadim o iau ca pe o glumă”, adăuga Gabriel Oprea. În 2010 se împlineau 7 ani de când latifundiarul din Pipera devenea patronul echipei Steaua. Până în anul 2003, formaţia a fost condusă de un Consiliu de Administraţie din care făceau parte mai mulţi generali ai MApN. În 2009, milionaril scotea 5 milioane de euro din casieria clubului, bani cheltuiţi pentru propriile afaceri sau pentru necesităţile familiei sale.

Mesajele lui Becali pentru Oprea

După ce în 2010 declara că o să-l distrugă pe Gabriel Oprea, Gigi Becali lansat noi atacuri în septembrie 2015, an în care tocmai fusese eliberat din închisoare. La acea vreme, Gabriel Oprea era ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier. Becali nu i-a pronuntat numele acestuia, dar a folosit o sintagmă prin care a lăsat să se înţeleagă că despre Oprea era vorba.

„Cel care îi susţine pe ei (n.r. – pe cei care doreau să-i ia echipa) acum nu va mai avea putere în 2016. Chiar dacă zice că e cu interesul naţional (n.r. – formulă uzitată des de Gabriel Oprea). Când faci pușcărie, nu te mai interesează nimic! Dar ce spun cei de la Armată? Că atunci când s-a înființat Asociația, nu s-a luat aprobare de la Armată să se facă Societatea Comercială.

Păi, eu spun așa: când s-a înființat Asociația, nu mai avea nicio treabă cu Armata, totul era independent. Era entitate separată, nu mai trebuia să se ceară acordul Armatei! Putem folosi numele Steaua București, dar nu mai putem să îl folosim pe respectiva reprezentație grafică. Ei spun că se confundă cu noi, dar ei prin lege nu pot să facă echipă profesionistă, deci nu poate fi o confuzie.

Dacă ne retrogradează, dau Steaua cuiva. Ce, nu pot să mă mântuiesc? Dorm și mai liniștit fără echipă… Sunt mai mulți factori pentru care nu vor să am Steaua. Vor să mă distrugă! Dar cred, specific că nu sunt sigur, vor să distrugă simbolurile românești! Nu știu ce vor să facă, nimeni nu a adus 200 de milioane euro fără să nu vândă din patrimoniul României! Eu, Becali, sunt singurul care i-am adus, prin prezențele în Liga Campionilor!

Ce mai vreți să îmi faceți? Iar nu sunt sigur, dar cred că e băgat și selecționerul (n.r. – Anghel Iordănescu, general al Armatei Române). Nu se mai poate să nu îi iei tu la națională pe Chipciu, pe Stanciu, măcar așa, să fie acolo…” spunea Becali.

Replica lui Talpan pentru Becali

În acelaşi an, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, respingea acuzațiile formulate de Gigi Becali: „În replică la afirmaţiile numitului George Becali din perioada 01.01.2015-07.11.2015  doresc să fac următoarele precizări: acuzaţiile şi insinuările acestuia sunt nefondate şi rău intenţionate, acestea lezându-mi  imaginea publică şi demnitatea ca ofiţer de justiţie al Armatei Române. Becali George a afirmat că stau «la şpriţuri cu Boroi», că mă ia şi mă «trimite la oi», că habar nu am de nicio lege, că nu ştiu de capul meu nimic, că în spatele meu «stă Oprea», că nu am făcut «nimic în viaţă» şi că dl. comandant i-ar fi spus dl. Argăseală că sunt nebun, încercând astfel să creeze tensiuni în cadrul instituţiei.

George Becali a refuzat să plătească chiria pentru stadion precum şi contravaloarea utilităţilor folosite, motiv pentru care am fost nevoiţi să recuperăm aceste sume prin instanţă. Procesul a început în anul 2010 şi s-a finalizat la sfârşitul anului 2011, CSA câştigându-l. George Becali nu a plătit sumele nici după pronunţarea sentinţei, fiind nevoit să înfiinţăm sechestru asigurator asupra bunurilor mobile ale societăţii şi procedând la executarea silită. De fapt, George Becali nu a fost de acord cu cuantumul chiriei, deşi semnase contractul.

CSA nu este obligată și nici nu are voie să-i închirieze stadionul fără o evaluare și o licitație. Oricum echipa de fotbal a dânsului nu este Steaua, ci FCSB. Nu este continuatoarea celebrei echipe de fotbal Steaua București, doar pentru că  George Becali a înregistrat acest nume la Registrul Comerțului. FRF trebuia să verifice că nu exista acordul Ministerului Apărării pentru înființarea societății comerciale (exista doar acordul pentru înființarea Asociației). Pentru acest motiv FRF trebuie să retrogradeze echipa.”

explicaţie foto: Gigi Becali, Gabriel Oprea şi Traian Băsescu

PAGINA ANTERIOARA