România TV a prezentat, sâmbătă seară, o serie de declarații pe care Sebastian Ghiță le-a făcut, de-a lungul timpului, înainte sau după prezențele sale la DNA Ploiești, unde era chemat la audieri de procurorul Mircea Negulescu, care între timp a fost suspendat de CSM și ulterior a demisionat din magistratură.
Cele mai importante declarații ale lui Sebastian Ghiță se refereau la ceea ce el considera a fi o lovitură de stat, o încercare a unor oameni politici, procurori și persoane din serviciile secrete de a îl forța pe premierul de atunci, Victor Ponta. Ghiță acuza că este hărțuit de procurori și că I se sugerează, prin diverse persoane, că va scăpa de toate problemele dacă îl va convinge pe Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului.
Citește și: De ce a demisionat din magistratură procurorul Negulescu, ”noaptea, ca hoții!”.
„Pentru că sunt deputat în Parlamentul României, simt că trebuie să lupt. Abuzurile contra unui cetățean nu pot să fie tolerate. Tot acest dosar este doar o etapă din ce mi s-a întâmplat în ultimele săptămâni, toate aceste presiuni pentru demisia lui Ponta. Nu-l pot face să-și dea demisia atunci când doresc procurorii”, spunea cu ocazia uneia dintre audieri, în fața locului de muncă a lui Negulescu, Sebastian Ghiță.
„Nu înțeleg care e justificarea interdicției de a vorbi cu Ponta. Cred că e un dosar politic care vizează dărâmarea lui Ponta. Dacă nu-și dă demisia, familia lui va plăti. Azi a venit rândul meu. Mie mi s-a spus că nu voi păți nimic dacă Victor Ponta își dă demisia”, acuza atunci deputatul. Ghiță șe explica jurnaliștilor că procurorii i-au interzis să vorbească cu cumnatul său, cu care locuiește în aceeași curte, și că pe conturile mamei sale a fost pusă poprire, de către același procuror.
În plus, mai acuza deputatul, cu referire la interdicția de a merge la Parlament, prin astfel de metode procurorii ar putea să schimbe regulile jocului democratic, aplicând această interdicție unui mare număr de deputați sau senatori.
„Fac plângere la Procurorul General. Toată această nenorocire care se abate asupra României trebuie să se oprească. Procurorul General este cel care poate opri asta”, mai spunea Ghiță. Întrebat cine face aceste presiuni, deputatul PSD la acel moment declara: „Oameni politici, procurori și oameni din servicii. Voi depune plângere la Procurorul General, împotriva celor care cred că vor reuși să dea o lovitură de stat, o lovitură de palat. Este o tentativă de lovitură de stat, o lovitură contra democrației. Cred că întreg establishmentul politico-juridic e implicat. Dar cred că mai poate aștepta PNL un pic, dacă vrea să ajungă la putere trebuie să fie ales de oameni”.
Reamintim că procurorul Mircea Negulescu a demisionat din magistratură vineri seara, după ce cu câteva ore înainte Inspecția Judiciară din CSM îl suspendase din funcție. Totul s-a întâmplat în urma unor înregistrări explozive pubicate de România TV, din care reieșea un comportament incompatibil cu funcția al procurorului, dezvăluiri urmate la scurt timp de alte mărturii ale unor persoane ce au avut de-a face cu anchetatorul DNA. Procurorul Negulescu a investigat, până la plecarea din DNA, politicieni precum Victor Ponta, Vasile Blaga sau Andrei Chiliman, dar și numeroase alte persoane cu poziții importante în structurile statului.