Evenimentul Zilei > Sport > Ghinion pentru Horia Tecău! Românul a ratat dramatic accederea în semifinalele de la Miami
Ghinion pentru Horia Tecău! Românul a ratat dramatic accederea în semifinalele de la Miami

Ghinion pentru Horia Tecău! Românul a ratat dramatic accederea în semifinalele de la Miami

Horia Tecău şi noul său partener de la dublu, Marcelo Arevalo, au beneficiat de minge de meci în sferturile de finală de la Miami Open, dar cei doi au fost, până la urmă, nevoiţi, să se recunoască învinşi, în urma unui super tie - break pe muchie de cuţit.

Horia Tecău şi Marcelo Arevalo au ratat la mustaţă accederea în careul de aşi al competiţiei găzduite de capitala statului Florida. Cuplul româno – salvadorean a cedat, la capătul unei lupte lungi, care s-a întins pe durata a o oră şi cincizeci şi cinci de minute, în faţa britanicilor Daniel Evans şi Neal Skupski, scor 7 – 6, 3 – 6, 9 – 11.

Tecău rămâne pe locul 22 în clasamentul ATP

Pe toată durata meciului, Tecău şi Arevalo şi-au pierdut o singură dată serviciul, în cel de-al doilea set. Apoi, în super tie – break, experimentatul tenismen român în vârstă de 36 de ani şi mai tânărul său partener de 30 de ani, originar din El Salvador,  au avut o minge de victorie, la scorul de 9 – 8. Britanicii Evans şi Skupski au reuşit să revină spectaculos şi să câştige trei puncte consecutiv.

În urma acestui eşec, Tecău şi Arevalo au obţinut fiecare câte un cec în valoare de 13.500 de dolari, precum şi 180 de puncte ATP. Chiar dacă a avut un parcurs bun atât la turneul din sală de la Rotterdam, unde a ajuns până în faza semifinalelor, cât şi la Miami Open, jucătorul născut la Constanţa va staţiona în continuare, în clasamentul ATP rezervat probei de dublu, pe locul 22.

Schimbă, din nou, partenerul?

După ce a bifat deja nu mai puţin de trei parteneri în startul sezonului din 2021, nu ar fi deloc o surpriză ca Horia Tecău să îşi găsească o nouă pereche pentru competiţiile de zgură, care vor debuta în luna aprilie. Tenismenul de peste 1,90 metri a început anul cu brazilianul Marcelo Melo, alături de care a participat la doar două competiţii, printre care s-a numărat şi Marele Şlem de la Australian Open, iar la Rotterdam a evoluat în compania germanului Kevin Krawietz.

În ciuda acestor schimbări dese, Horia Tecău, care va reprezenta România, alături de Simona Halep, în proba de dublu mixt de la Jocurile Olimpice din această vară, de la Tokio, are totuşi un bilanţ pozitiv în acest an, cu opt victorii şi patru înfrângeri.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: