Gheorghe Ștefan A FOST ELIBERAT. „Pinalti” a plâns în sala de judecată
Editura Evenimentul si Capital

Gheorghe Ștefan A FOST ELIBERAT. „Pinalti” a plâns în sala de judecată

Autor: | | 1 Comentarii | 2559 Vizualizari

Judecătorii de la Tribunalul Prahova vor decide astăzi dacă îl pun în libertate pe fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Fosdtul edil a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de detenţie la care a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Judecătoria Ploieşti a apreciat că acesta ”îşi asumă resposabilitatea pentru fapta comisă şi are o atitudine de acceptare a autorităţii”.

UPDATE - ora 15:00 - Fostul primar din Piatra Neamț, Gheorhe Ștefan, a fost eliberat. Sentința este definitivă.

Decizia Tribunalului Prahova: În baza art. 425indice 1, alin. 7, lit. b - respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de DNA– Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 2098 din data de 18 august 2017 a Judecătoriei Ploieşti. În baza art.275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului. Definitivă


UPDATE - ora 12.20

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a susţinut, în sala de judecată a Tribunalului Prahova, că regretă faptele pentru care a fost condamnat şi că nu va mai comite astfel de fapte.

"Regret faptele şi mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut", a spus Gheoghe Ştefan când instanţa i-a acordat cuvântul în şedinţa în care s-a judecat recursul DNA formulat faţă de decizia de liberare condiţionată a fostului edil, pronunţată anterior de Judecătoria Ploieşti.

În finalul cuvântării sale, Gheorghe Ştefan a început să plângă şi nu şi-a mai continuat intervenţia, mulţumind instanţei care a rămas în pronunţare, notează Agerpres.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti, care au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti în privinţa fostului primar al municipiului PIatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, susţin că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.

”Aşa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei, pe întreaga durată a executării pedepsei condamnatul a avut un comportament pozitiv în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21) astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, iar liberarea anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate” se arată în motivarea Judecătoriei Ploieşti.

Judecătorii consideră, potrivit aceluiaşi document, că fostul edil condamnat pentru corupţie ”îşi asumă resposabilitatea pentru fapta comisă şi are o atitudine de acceptare a autorităţii”.

Gheorghe Ştefan a primit o pedeapsă de 1278 de zile de detenţie, din care a executat 297 de zile la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

El ar trebui să se elibereze din închisoare la data de 11 august 2019 dacă ar executa integral pedeapsa.

Decizia pronunţată de Judecătoria Ploieşti luna trecută a fost contestată de procurori

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate