Evenimentul Zilei > Actualitate > Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil, a murit. A fost foarte apropiat de Pacepa
Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil, a murit. A fost foarte apropiat de Pacepa

Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil, a murit. A fost foarte apropiat de Pacepa

Serghei Mizil este în doliu căci socrul său a încetat din viață. Gheorghe Marcu a fost un nume de calibru greu al spionajului românesc, care a suferit o pierdere grea.

Socrul lui Serghei Mizil a fost unul dintre apropiații lui Ion Mihai Pacepa, adjunctul DIE și consilier personal al „fiului poporului”. Imediat după „dezertarea” lui Pacepa în SUA, el a rămas activ în structurile de informaţii, relatează Cancan. Generalul Gheorghe Marcu a fost şef de divizie al DGIE-DIE.

„Oamenii adevărați îți sar în ajutor la nevoie, când toți se dau înapoi. Așa a fost socrul meu, General Maior Gheorghe Marcu. Și pentru asta îl vom onora câtă vreme trăim.
Priveghiul are loc astăzi, la Mausoleul Cimitirului Militar Ghencea. Înmormântarea este mâine, la orele 12:00”, a scris Serghei Niculescu Mizil pe Facebook.

Multe lucruri făcute pentru țărișoara asta, fără vâlvă

De asemenea şi fiica lui Gheorghe Marcu, Cora Niculescu Mizil a transmis un mesaj emoţionant de adio  pe reţelele de socializare.

„Când se termină viața unui om, noi, cei rămași în urmă, facem bilanțul. “Ce rămâne?” e întrebarea… În cazul de față, multe lucruri făcute pentru țărișoara asta în care trăim, lucruri făcute fără vâlvă și fără dorința unei recunoașteri publice și dacă mai mulți oameni ca el ar trăi și s-ar naște poate am avea cu toții șansa de a trăi într-o lume mai bună.

Cu multă recunoștință pentru că ai fost tatăl meu și m-ai crescut și m-ai iubit, te conduc pe ultimul drum acum dar te voi iubi mereu! Priveghiul are loc astăzi 23.08.21 la Mausoleul din Cimitirul Ghencea Militar 1 ( pe Bd Ghencea) și înmormaâtarea mâine 24.08.21 la ora 12. Tatăl meu General Maior Gheorghe Marcu”, a scris şi Cora Niculescu Mizil, pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Cora Niculescu Mizil

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: