Evenimentul Zilei > International > Gesturi obscene în fața Catedralei: Un influencer și iubita sa au ajuns după gratii. „Este nebunie pură! N-au făcut nimic!” FOTO
Gesturi obscene în fața Catedralei: Un influencer și iubita sa au ajuns după gratii. „Este nebunie pură! N-au făcut nimic!” FOTO

Gesturi obscene în fața Catedralei: Un influencer și iubita sa au ajuns după gratii. „Este nebunie pură! N-au făcut nimic!” FOTO

„Este nebunie, nebunie pură! N-au făcut nimic!”, a reacționat Leonid Volkov, un aliat al lui Alexei Navalnîi și aspru adversar al Kremlinului, după ce un influencer rus și iubita sa au făcut gesturi obscene în fața Catedralei din Piața Roșie. Cuplul s-a fotografiat și a postat poza pe o rețea de socializare. Atitudinea celor doi tineri a fost apreciată drept o „jignire a sentimentelor credincioșilor” și a fost taxată ca atare.

Influencerul Rouslani Mourodjonzoda şi iubita sa, Anastassia Tchistova, au fost găsiți vinovați, vineri, 29 octombrie, de un tribunal din Moscova, pentru „jignirea sentimentelor credincioșilor”, după ce s-au fotografiat mimând scene intime chiar în fața unei catedrale din Piața Roșie.

Cuplu condamnat la închisoare după ce a „jignit sentimentele credincioșilor”

Judecătorii de la tribunalul din Moscova i-au condamnat pe cei doi îndrăgostiți la zece luni de închisoare. Potrivit comunicatului emis de instituție, tinerii „au comis acte publice de nerespectare vădită a societăţii cu scopul de a răni sentimentele religioase ale credincioşilor”.

Odată cu publicarea deciziei instanței, mai multe voci au ieșit în apărarea cuplului, susținând că pedeapsa cu închisoare este una „disproporționată”, venită pe fondul presiunilor din partea conservatorilor. „Este nebunie, nebunie pură! N-au făcut nimic”, a scris Leonid Volkov, aliat al lui Alexei Navalnîi și principal adversar al Kremlinului, pe pagina sa de Twitter.

În altă ordine de idei, președintele Vladimir Putin este cunoscut drept un apărător al valorilor tradiționale, apărând nu de puține ori în spațiul public alături de reprezentanți importanți ai Bisericii Ortodoxe.

Gesturile obscene ale influencerului rus și iubitei sale 

Rouslani Mourodjonzoda şi iubita sa, Anastassia Tchistova, s-au fotografiat în fața catedralei din Piața Roșie în timp ce mimau scene intime. Poza a fost, ulterior, postată pe o rețea de socializare, unde a stârnit și multă indignare.

În imagine, partenera influencerului poartă un pulover pe care scrie „Poliție”. Autoritățile s-au sesizat cu privire la cei doi tineri, Rouslani Mourodjonzoda și Anastassia Tchistova, încă din luna septembrie, când i-au arestat întâia oară.