Evenimentul Zilei > Actualitate > Gestul emoționant al unui ospătar din Mamaia pentru un bătrân care a avut bani doar pentru un mic
Gestul emoționant al unui ospătar din Mamaia pentru un bătrân care a avut bani doar pentru un mic

Gestul emoționant al unui ospătar din Mamaia pentru un bătrân care a avut bani doar pentru un mic

Trăim vremuri grele, care sunt însă şi mai grele pentru bătrânii noştri, ale căror pensii mici le impun tot felul de restricţii financiare, aşa cum a fost cazul unui pensionar care nu a comandat decât un mic la un restaurant din staţiunea Mamaia.

Chelnerul a rămas surprins când a venit să îi ia comanda. Bărbatul în vârstă i-a spus că nu doreşte decât un mic. Iniţial, ospătarul a crezut că poate nu a auzit bine comanda. Pensionarul din faţa lui i-a repetat că doreşte doar un mic.

Din nou aceeaşi întrebare. Din nou acelaşi răspuns. Chelnerul a trecut peste acest moment inedit cu o altă întrebare. A dorit să afle dacă acel client dorea şi cartofi prăjiţi. Nu! Pe lângă mic, turistul mai dorea muştar şi pâine.

O apă plată în Mamaia îţi taie setea

Zis şi făcut! După 20 de minute, chelnerul i-a adus doi mici şi i-a spus pensionarului că unul este din partea casei. Un mic la acel restaurant costa 5 lei. Un preţ destul de mare, cum de altfel sunt multe în Mamaia. Spre exemplu, o sticlă de apă de 0.5 litri ajunge la 10 lei la o terasă din celebra staţiune.

Mamaia în 2013

Pentru cei care vor să le fie adusă băutura pe plajă, un pahar cu vin costă între 18 și 37 de lei. Un meniu simplu format din piure de cartofi, piept de pui și salată de varză costă 46 de lei.

Dacă ai maşină şi ai găsit un loc de parcare în Mamaia, trebuie să cheltui cel puţin 100 de lei. La un hotel de trei stele, o cameră de 12 mp, cu mobilier de anii 1990, scoate din portofel 450 lei pentru o noapte.

Un concediu de 4 zile la Mamaia costă peste 3.000 lei

Odată ce ieși pe plajă, 90 lei te va costa ocuparea unui șezlong. Şi asta în condiţiile în care unul nou costă 120 de lei. La prânz, ciorba de văcuță costă 24 de lei, o chiflă 3 lei, iar smântâna 1,5 lei.

Un concediu de 4 zile la Mamaia poate costa cel puţin 3.500 lei. 1.800 lei sunt banii  pentru cazare, iar 1.000 lei reprezintă prânzul, cina şi sucurile. 384 lei sunt alocaţi pentru parcare şi 360 lei pentru șezlonguri.

O simplă cafea la pahar de plastic costă în Mamaia între 10 și 12 lei. În comparaţie, o cafea la un aparat din Aeroportul Otopeni poate costa între 7 şi 8 lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: