Evenimentul Zilei > Monden > Gestul uimitor al unui băiețel de un an la o expoziția București FM din Centrul Vechi!
Gestul uimitor al unui băiețel de un an la o expoziția București FM din Centrul Vechi!

Gestul uimitor al unui băiețel de un an la o expoziția București FM din Centrul Vechi!

În fața a zeci de persoane, istoria a revenit la viață. Turiști și bucureșteni, copii și persoane de toate vârstele au asistat fascinați la povestea uniformelor militare, uniforme care au povești de sine stătătoare. Fiecare uniformă definește nu doar perioadele din trecutul țării, ci povestea legată de vreme și vremuri. Acesta a fost și pariul pe care l-a făcut București FM, postul public de radio al Capitalei care te așteaptă în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie, în Centrul Istoric (zona Băncii Naționale), la expoziția România 100 – Eu Aleg România, pentru a redescoperi 100 de momente esențiale din istoria românilor. Vei afla despre 100 de momente esenţiale din Istoria românilor, 100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente, 100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României.

Emoție în pas de defilare

București Fm a deschis expoziția ,,Istoria Românilor în 100 de momente esențiale” sâmbătă, 15 septembrie, cu defilarea Asociației ”6 Dorobanți”, primul grup de reconstituire istorică din România, care comemorează tradițiile Regimentului 6 Dorobanți ,”Mihai Viteazu”, una din cele mai prestigioase unități ale armatei române, componentă a garnizoanei București.

”A fost un eveniment în primul rând emoționant! Să vezi și să atingi costume despre care doar ai citit în cărțile de istorie este un lucru pe care îl poți descrie foarte greu în cuvinte. București Fm dorește ca în această perioadă să aducă la viață 100 de ani de istorie românaescă prin evenimente interactive și atractive. Vă așteptam cu mic cu mare. Nu veți regreta!”, spune Flavia Voinea – managerul București Fm.

Un moment emoționant a fost prezentarea Drapelului de luptă din 1872 – folosit și în Primul Război Mondial.

Istoria se învață de mic

Dintre cei aflați la fața locului, echipa București Fm a remarcat și aplaudat pe cel mai mic: un puști de aproximativ 1 an. Cu ochii mari și privirea plină de curiozitate se uita atent la tot ceea ce făceau cei din Regimentul 6 Dorobanți. Nici nu a clipit atunci când a fost prezentat drapelul. Un singur lucru a făcut pe tot parcursul evenimentului: și-a ros jucăria de pluș. Și părea că o roade cu atât mai intens cu cât îl emoționa mai tare vreuna dintre uniforme sau dintre demonstrații. Întrebați despre evenmentul București Fm și reacția fabuloasă a copilului, părinții au spus echipei: ”Ne bucură faptul că am putut asista la un asemenea eveniment. Istoria nu trebuie uitată. Copilul nostru are dreptul să își cunoască strămoșii și e bine că e atras încă de la vârsta aceasta. Felicitări organizatorilor!”

În timp ce Regimentul simula diferite mișcări și tactici militare, cei prezenți făceau poze și îi aplaudau. Cât despre poze, aceștia nu au fost lăsați să plece fără ca bucureștenii să nu imortalizeze în telefon selfie-uri sau poze la panouri.

București Fm va continua în fiecare weekend seria evenimentelor, având pregătite multe surprize. De exemplu: sesiune de tras cu arcul, cea mai mare hartă a României, atelier de lut dedicat centenarului, costume de epocă din istoria țării, etc.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.