De asemenea, Angela Merkel l-ar fi sunat pe Klaus Iohannis și în luna aprilie și a cerut blocarea mutării, făcând gesturi similare față de mai mulți lideri europeni, potrivit antena3.ro

Publicația a contactat Administrația Prezidențială, care însă nu a răspuns, iar un purtător de cuvânt al administrației Merkel a refuzat să comenteze ”discuții confidențiale”.

Există indicii că Angela Merkel a discutat şi cu alţi politicieni europeni în cadrul campaniei de a bloca relocarea ambasadelor unor naţiuni europene la Ierusalim.

Un purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe a transmis următorul mesaj pentru cotidianul The Jerusalem Post: "Referitor la întrebarea dv., Ministerul de Externe nu poate face comentarii despre presupusele discuţii dintre Angela Merkel şi preşedintele României. Dacă doriţi informaţii suplimentare, v-am recomanda să contactaţi Administraţia Prezidenţială". Până în momentul difuzării acestei ştiri, Biroul preşedintelui Klaus Iohannis nu răspunsese solicitării.

Biroul cancelarului Angela Merkel a transmis pentru cotidianul The Jerusalem Post: "Nu putem oferi informaţii despre discuţii confidenţiale". Berlinul a subliniat că "statutul oraşului Ierusalim trebuie clarificat în cadrul unui acord" de pace.

Guvernul României a semnalat intenţia de mutare a sediului ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului au susţinut că memorandumul privind mutarea Ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de Ministerul Afacerilor Externe la categoria "Documente confidenţiale" şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei în Ierusalim.

 

Te-ar putea interesa și: