Evenimentul Zilei > Social > GEST MĂREȚ din partea unui PENSIOANR din Argeș. Acesta și-a DONAT toată AVEREA unui SPITAL. Care este PĂCATUL din TINEREȚE care l-a determinat să recurgă la acest GEST
GEST MĂREȚ din partea unui PENSIOANR din Argeș. Acesta și-a DONAT toată AVEREA unui SPITAL. Care este PĂCATUL din TINEREȚE care l-a determinat să recurgă la acest GEST

GEST MĂREȚ din partea unui PENSIOANR din Argeș. Acesta și-a DONAT toată AVEREA unui SPITAL. Care este PĂCATUL din TINEREȚE care l-a determinat să recurgă la acest GEST

Un pensionar din Argeș și-a donat toată averea Spitalului Municipal din Câmpulung. Bărbatul a donat banii strânși de-o viață, dintr-o venit modest, în total 10.000 de euro. Suma va fi folosită pentru ajutorarea copiilor care se nasc prematur.

Un bătrân din Aninoasa, Argeș, s-a hotărât să doneze banii strânși după o viață de muncă Spitalului Municipal din Câmpulung. 10.000 de euro pot fi folosiți acum pentru ajutorarea copiilor care se nasc prematur.

Deși trăiește modest și are o pensie mică, bărbatul din Argeș, pe nume Ion Cârstoiu, în vârstă de 72 de ai, a decis să-și doneze banii strânși de-o viață pentru a face un bine copiilor care se nasc prematur. 

„Mie, drept să va spun, am pensia asta micuță. Îmi ajunge și am considerat ca banii ăștia dacă eu nu ii mai pot folosi. Să ii folosească pentru sănătatea oamenilor" a spus barbatul, conform obervatortv.ro

Fapta bună îi aduce alinare și bărbatului, mereu cu gândul la păcatele din tinerețe și la anumite decizii pe care acum nu le-ar mai lua. Bărbatul este măcinat de gândul că în tinerețe a renunțat la copilul pe care urma să îl aibă cu iubita lui de la acea vreme Acum, vrea să ajute alți bebeluși să câștige o șansă la viață. Este felul lui de a repara greșeala trecutului.

„I-am zis „dă-l afară". Am făcut rău și datorită acestui fapt am zis sa iau incubator pentru copiii nou născuți pentru a venit la viață. Am fost satisfacut, am plecat asa cu o inima implinita" a mai aminitit bătrânul. 

Pensionarul locuiește în Aninoasa, județul Argeș. Pensia lui este modestă, primește o pensie de 1300 de lei pe lună. A reușit să facă economii după ce a fost toată viaţa șofer. 60 de ani de muncă l-au ajutat să pună bani deoparte.

Banii donați vor fi administrați de Secția de Neonatologie a spitalului din Câmpulung Muscel, care are acum o capacitate de 25 de paturi.

În semn de mulțumire, doctorii spun că pe incubatoarele moderne vor fi montate plăcuțe care să poarte numele pensionarului argeșean.

Nu este prima oară când bătrânul sare în ajutorul celor nevoiași. În urmă cu cinci ani de zile, femeia cu care îşi împărțea viața a murit. De atunci, bătrânul are grijă şi de nepotul acesteia, un tânăr cu nevoi speciale.

Sursa foto: rtnew.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: