Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest impresionant făcut de Papa Francisc: a dăruit 15.000 de înghețate deținuților din penitenciare
Gest impresionant făcut de Papa Francisc: a dăruit  15.000 de înghețate deținuților din penitenciare

Gest impresionant făcut de Papa Francisc: a dăruit 15.000 de înghețate deținuților din penitenciare

Papa Francisc a făcut o mare surpriză oamenilor aflați în închisoare. Acesta a trimis 15.000 de înghețate la penitenciarele din Roma pentru a face față caniculei din această vară. Surpriza a fost livrată de ”elemozinarul Papei”.

Deținuții din penitenciarele Regina Coeli și Rebibbia au savurat înghețata oferită de Papa Francisc

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a făcut un gest de admirat pentru deținuții din penitenciarele din RomaVara anului 2021 a fost considerată cea mai caniculară vară în Italia, în Sicilia s-au înregistrat peste 49 de grade Celsius, cea mai ridicată temperatură. Biroul de caritate al Papei a declarat că „nu a plecat în vacanță”, iar aceștia au oferit din partea acestuia 15.000 de înghețate oamenilor aflați în închisoare.

În Vatican, milostenia joacă un rol foarte important, iar înghețatele nu sunt singurele daruri pe care Papa împreună cu ”elemozinarul” lui le-au oferit. Cei doi păstrează o tradiție anuală în care duc persoanele fără adăpost  viziteze marea sau lacul  „pentru o după-amiază de relaxare și o cină într-o pizzerie”. Un alt gest minunat pe care Papa Francisc îl face este  ofere teste COVID gratuite persoanelor cu o situație financiară proastă sau să construiască dușuri pentru persoanele care nu își pot permite acest ”lux”.

Informații despre Papa Francisc:

– s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni

vorbește cursiv limba spaniolăenglezăfrancezălatinăgermană

– este primul  papă neeuropean, dar și primul papă originar și iezuit

Cine este  ”elemozinarul Papei”?

Konrad Krajewski este un cardinal polonez al Bisericii Catolice. Acesta a fost un maestru de ceremonii papal din 1998 până în 2013, iar după a fost numit inmormantator papal.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: