Editura Evenimentul si Capital

Gest emoționant făcut de MEDICI pentru copiii bolnavi de tuberculoză

Autor: | | 0 Comentarii | 70 Vizualizari

Institutul de Pneumftiziologie „Marius Nasta” și Asociaţia Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi-drog Rezistentă (ASPTMR) au oferit un moment de „magie” în spiritul tradiției Sărbătorii de Sfântul Nicolae copiilor cu tuberculoză internați în cadrul secției de pneumopediatrie a unității. Aceștia au primit o nesperată vizită a lui Moș Nicolae.

Institutul de Pneumftiziologie „Marius Nasta” are în structură 100 de paturi de pneumopediatrie, dintre care 80 sunt destinate îngrijirii copiilor cu tuberculoză. În acest moment, în institut sunt internați 60 de copii cu tuberculoză.

În fiecare an, sute de copii ajung să fie pacienți ai secțiilor institutului destinate special acestora, pentru a beneficia de un diagnostic corect, un tratament prompt instituit și, nu în ultimul rând, de suport psihologic și psiho-emoțional, necesar în astfel de situații.

„Tuberculoza la copil este o afecțiune gravă, care trebuie gestionată cu multă responsabilitate, bineînțeles de personalul medical, de familie, cât și de societate, în ansamblul ei. Copilul cu tuberculoză are o perioadă în care stă internat pentru a primi un tratament strict supravegheat de către cadrele medicale. De multe ori, particularitatea este dată de faptul că avem cazuri în care întreaga familie este diagnosticată cu tuberculoză, iar părinții sunt internați pe secția de adulți și copiii la secția destinată acestora.

Institutul de Pneumftiziologie „Marius Nasta” și Asociaţia Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi-drog Rezistentă (ASPTMR) sunt alături de copiii cu tuberculoză, în cadrul unui proiect pe care dorim să îl desfășuram în astfel de momente - Respirăm împreună - Dărium speranță!, integrat unei noi perspective pe care dorim să o avem în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat Dr. Beatrice Mahler-Boca (foto), managerul Institutului.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI