Evenimentul Zilei > Actualitate > Germania mentine restrictiile pe piata muncii
Germania mentine restrictiile pe piata muncii

Germania mentine restrictiile pe piata muncii

Germania mentine, cel putin timp de doi ani, restrictii privind accesul cetatenilor romani pe piata muncii, informeaza Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS).

Restrictiile se vor mentine  si in cazul detasarii lucratorilor in anumite sectoare.

Accesul cetatenilor romani pe piata muncii din Germania se va realiza, in perioada in care sunt mentinite masurile tranzitorii, in baza acordurilor privind circulatia fortei de munca pe care Romania le are incheiate cu acest stat si a legislatiei interne.

Lucratorii romani beneficiaza de acces pe piata muncii germane in aceleasi conditii ca si cetatenii celor opt state din cele zece state care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004, aprecierea bazandu-se pe prevederile Legii germane a imigratiei.

Conform acestei Legi,  cetatenilor UE carora li se aplica masurile tranzitorii, comparativ cu cetatenii statelor terte, au un acces privilegiat pe piata muncii germane daca solicita un post, pentru care este necesara o pregatire profesionala de cel putin 3 ani.

Potrivit DMS, Germania mentine restrictii si in cazul detasarii lucratorilor romani in aceasta tara in sectoare precum constructii, inclusiv domeniile care au legatura cu acesta, curatenie industriala si activitati de decoratiuni interioare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News