Evenimentul Zilei > Actualitate > Germania înăsprește restricţiile pentru nevaccinaţi. „Să nu aibă voie să intre nicăieri”
Germania înăsprește restricţiile pentru nevaccinaţi. „Să nu aibă voie să intre nicăieri”

Germania înăsprește restricţiile pentru nevaccinaţi. „Să nu aibă voie să intre nicăieri”

Și în Germania, vaccinarea împotriva Covid-19 pare să încetinească cu toate că 52% din populaţie este vaccinată, respectiv 40 de milioane de oameni. Acum, guvernul ia în considerare în mod serios să impună restricţii persoanelor nevaccinate de la mijlocul lunii septembrie

Potrivit ziarului Bild, mersul la un restaurant, hotel sau chiar la coafor ar putea fi autorizat numai pentru persoanele care au primit o vaccinare completă.

Guvernul german doreşte ca persoanele nevaccinate „să nu aibă voie să intre nicăieri”, scrie Capital.

Angela Merkel şi guvernul ei doresc să facă presiuni asupra celor nevaccinaţi, în timp ce situaţia se deteriorează în multe ţări europene. În plus faţă de interzicerea accesului în anumite locuri pentru cei nevaccinaţi, testele ar trebui să fie cu plata începând din această toamnă, potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung. Şi „pot fi necesare restricţii suplimentare”.

Duminică, 25 iulie, Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului, dăduse deja tonul, declarând în „Bild am Sonntag” că „persoanele vaccinate vor avea cu siguranţă mai multă libertate decât persoanele nevaccinate”.

El a adăugat: „acest lucru ar putea însemna că accesul la locuri precum restaurante, cinematografe şi stadioane nu ar mai fi posibil, chiar şi pentru persoanele nevaccinate testate, deoarece riscul este prea mare”.

Cu toate acestea, Germania nu „intenţionează” să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat cancelarul german Angela Merkel, mizând în continuare pe „bunăvoinţa” pacienţilor şi „publicitatea” în favoarea vaccinurilor.

Germania pregătește administrarea unei a treia doze

Germania se pregătește pentru administrarea unei a treia doze împotriva virusului Covid-19. Administrarea rapelului va începe din septembrie și campania de vaccinare va viza persoanele vulnerabile. Cei cu vârste de peste 12 ani vor fi, de asemenea, incluși în programul de vaccinare din toamnă.

„Avem vaccinuri pentru toate grupurile de vârstă,” a spus ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. „Ne ținem promisiunea: oricine dorește se poate vaccina.” Atât Spahn cât și miniștrii celor 16 state din Germania au fost de acord să extindă programul persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Doar copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani considerați vulnerabili se puteau vaccina, după recomandările STIKO, compania care supraveghează campania de vaccinare a Germaniei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: