Germania. Antisemitismul, doar în curtea extremei drepte, nu și la islamiști

Germania. Antisemitismul, doar în curtea extremei drepte, nu și la islamiști

Antisemitismul islamist este absent din recentele inițiative luate de guvernul german.

Evident, proiectele guvernamentale vizează doar antisemitismul de extremă dreapta. Faptele antisemite ale extremiștilor islamiști sunt complet trecute sub tăcere, notează însă Gatestone Institute.

O omisiune cu atât mai stranie cu cât o a doua anchetă cu privire la discriminarea și infracțiunile de ură împotriva evreilor din UE, publicată în 2018 de către Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) nu lasă dubii.

„Respondenții au descris autorii celui mai grav incident de hărțuire antisemită pe care l-au experimentat ca: persoane pe care nu le cunoșteau și persoane cu o poziție musulmană extremistă”, se arată în raportul FRA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, FRA constata că „principalii autori ai incidentelor antisemite sunt inslamiștii, tinerii musulmani radicalizați, apoi neonaziștii și simpatizanții extremei drepte și, în unele cazuri, și grupările extremei stângi.

Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), serviciul federal de informații interne, a publicat, în iunie 2019, un raport cu privire la „antisemitismul în cadrul islamismului”, cu obiectivul să „sensibilizeze opinia publică cu privire la antisemitismul islamist”.

„Pentru a măsura întinderea propagandei și a demonstrațiilor antisemite în cercurile islamiste din Germania, BfV a înregistrat de la sfârșitul anului 2015 toate evenimentele antisemite având o presupusă origine islamistă”, se arată în raport.

„Arhivarea acestor evenimente arată că demonstrațiile antisemite de origine islamistă nu sunt rare în Germania. Doar pentru perioada ianuarie-decembrie 2017, au fost înregistrate peste 100 de incidente, de la predici antisioniste la graffiti antisemite și atacuri verbale și fizice împotriva evreilor. Acesta este probabil doar vârful aisbergului”.

„Până astăzi, evenimentele violente nu au fost clasificate în mod sistematic. Dar incidentele individuale simple arată că radicalizarea ideologică a oamenilor și incitarea la ură și violență prin idei antisemite formează un teren propice pentru violență tot mai mare”.