Germania a plătit o sumă uriașă pentru alocații date copiilor aflați în străinătate. În 2018, conform Ministerului de Finanțe, suma plătită pentru copiii din străinătate a ajuns la 536 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă alocată până acum în acest scop. Cu 200 milioane de euro mai mult decât în 2015 (plus 60 la sută), informează Ziarulromânesc.de.

O foarte mare parte din această sumă a ajuns în Polonia și din ce în ce mai mulți bani ajung și în România. În anumite cazuri, familii cu opt copii au beneficiat de peste 2000 de euro pe lună alocații.

Din câte se pare, 291.000 de copii din străinătate au primit aceste alocații, dintre care 30.000 sunt copii germani.

Potrivit legislației UE, străinii care muncesc în Germania și plătesc contribuții la asigurări sociale au dreptul la alocații germane pentru copii (204 euro/lună/copil), chiar dacă copilul trăiește în țara de origine, unde costul vieții e mai mic. Toate tentativele guvernului federal de a modifica această regulă au eșuat la Bruxelles.

De curând, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis ca alocația pentru copii să fie plătită în întregime, chiar dacă acei copii nu trăiesc în Germania, condiția fiind ca cel puțin un părinte să locuiască în Germania. Chiar dacă părintele este șomer, trebuie să primească această alocație, a precizat Curtea UE.

Numeroși politicieni nemți se tem de faptul că mulți străini vin în Germania doar pentru a primi alocația pentru copii. Primarul din Duisburg, Sören Link (SPD) a denunțat faptul că există organizații care se ocupă de aducerea de imigranți săraci, pentru care obțin apoi alocații, cu documente contrafăcute. La Duisburg sunt foarte mulți români și bulgari care apar ca rezidenți, dar foarte puțini muncesc. Se vorbește despre o mafie a alocațiilor.

În 2005, în Duisburg erau 18 imigranți din Europa de Sud-Est, în 2012 existau deja 6.000, acum mai mult de 19.000. Primarul a denunțat că bande criminale aduc romi la Duisburg, cu un singur scop principal: să colecteze alocații pentru copiii lor care locuiesc în străinătate. De multe ori nu se știe dacă acei copii înregistrați există.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: