Oligarhul american George Soros a oferit o perspectivă utilă asupra propriilor sale gândiri și planuri în timpul unui discurs la Institutul Hoover, săptămâna aceasta în care subliniază ceea ce consideră el că sunt cele mai mari amenințări la adresa planurilor sale pentru o societate globală deschisă. Miliardarul a făcut referire la Ungaria şi China.
Miliardarul filantrop George Soros spune că 2022 va fi un an decisiv în lupta dintre ceea ce el numește societăți deschise și închise. El este încrezător că ungurii vor scăpa în acest an de Viktor Orban.
Viktor Orbán este văzut ca un jucător pe scena internațională. După ce a fost scos din Partidul Popular European, un bloc conservator din Parlamentul European, el a început discuțiile pentru a crea o nouă alianță europeană de dreapta. De asemenea, spune presa internațională, se apropie de Rusia și China. Făcându-se referire şi faptul că l -a vizitat recent pe Vladimir Putin la Moscova. S-a vrut o demonstrație de sprijin în timp ce liderul rus se confruntă cu Europa și Occidentul în privința Ucrainei.
George Soros își exprimă speranța pentru schimbarea regimului în Ungaria
Omul de afaceri american, care se autointitulează cu generozitate „filantrop politic”, arată cu degetul ferm spre Ungaria şi China, ca inamicul numărul unu al planurilor sale. Dar este convins că 2022 va fi un an decisiv în lupta dintre ceea ce el numește societăți deschise și închise. El indică alegerile germane, care au mers în direcția sa, apoi amintește de viitoarele alegeri din Ungaria și Franța, drept bătălii cheie între forțele binelui și răului.
El își exprimă speranța că alegătorii maghiari, „împotriva tuturor pronosticurilor”, vor scăpa de Viktor Orbán, pe care el îl numește un conducător autoritar.
Unii ar putea argumenta că șansele care sunt stivuite împotriva alegătorilor maghiari nu provin din presupusa restricție internă a libertăților presei, a dreptului de vot, așa cum și-ar dori Soros să creadă, ci pericolul ingerinței instituțiilor politice deghizate în organizații neutre , care sunt finanțate de grupuri de interese globale, cum ar fi Open Society Foundations.
Resursele financiare enorme care au fost turnate în aceste ONG-uri de-a lungul anilor, au distorsionat serios discursul public în noile democrații fragile din Europa Centrală și de Est. Totuși, potrivit miliardarului american, inamicul numărul unu al societăților deschise la scară globală este încă China, pe care a comparat-o cu Germania nazistă.
În opinia sa, viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing vor juca un rol similar cu Jocurile de la Berlin din 1936, ceea ce îl va ajuta să obțină o victorie propagandistică pentru un sistem restrictiv. Pentru Soros, China este simbolul unei societăți închise, în care „rolul individului este de a servi conducătorii statului”.
Soros crede că ungurii nu vor mai vota cu Viktor Orbán
El a subliniat din nou în discursul său de la Institutul Hoover că este un „an decisiv” în lupta dintre societăți închise și deschise şi că binele va învinge răul.
În schimb, societatea deschisă, pe care Soros o descrie ca fiind o stare în care „libertățile individului sunt protejate”, a devenit în realitate sinonimă cu granițele deschise, migrația în masă necontrolată, cenzura în masă, răspândirea fundamentalismului religios, o prăbușire a legii și ordinii, a societăților paralele și a răspândirii ideologiilor radicale progresiste care nu tolerează pluralismul.
În lumina acestui fapt, Soros nu are autoritatea morală pentru a vorbi despre Ungaria sau alte state în contextul în care chiar el impune anumite reguli de conviețuire care nu rezonează cu cei care nu doresc să trăiască în condiţiile impuse de miliardarul filantrop politic, aşa cum îi place să se autointituleze, scrie rmx.news.