Evenimentul Zilei > Actualitate > George Soros lansează o companie media care vizează distrugerea editorilor independenți. Cine face anunţul
George Soros lansează o companie media care vizează distrugerea editorilor independenți. Cine face anunţul

George Soros lansează o companie media care vizează distrugerea editorilor independenți. Cine face anunţul

O nouă corporație de interes public susținută de miliardarii Reid Hoffman, George Soros și alții se lansează marți cu scopul de a finanța noi companii media în detrimentul editorilor independenți.
Miliardarul de stângă George Soros a promis că va distruge pentru totdeauna micii editori independenți cu noua sa companie media de mai multe milioane de dolari, Good Information, Inc.
Potrivit lui Soros, compania media, de stânga,  va acționa ca „un incubator civic angajat să investească în soluții imediate care să contracareze dezinformarea și să mărească fluxul de informații online”.

Miliardarii investesc într-o nou companie media pentru a distruge presa locală

Potrivit Axios , compania este finanțată de Hoffman, co-fondatorul LinkedIn, Soros, precum și de investitorii Big Tech Ken și Jen Duda și Incite Ventures. Good Information Inc. își propune să finanțeze și să extindă afaceri în media cu informații bazate pe fapte. Ca parte a misiunii sale, intenționează să investească în companii locale de știri.
Good Information se lansează cu o investiție de mai multe milioane de dolari condusă de Hoffman, alături de investitorii Ken și Jen Duda, Incite Ventures și George Soros.

Grupul va fi condus de Tara McGowan, un fost strateg democrat care a condus anterior o organizație non-profit progresivă numită ACRONYM

ACRONYM a investit în companii care au susținut cauze progresive. A desfășurat una dintre cele mai mari campanii digitale pentru a-l învinge pe președintele Trump la alegerile din 2020, însumând 100 de milioane de dolari.

ACRONYM a fost un investitor major în Shadow, compania care a modificat rezultatele din Iowa la începutul procesului primar al democraților, subminând astfel candidatura senatorului Vermont Bernie Sanders. O altă activitate, Courier Newsroom, va fi vândută către Good Information pentru o sumă nedezvăluită.

Întră în joc Courier Newsroom, denunțat în mod repetat ca fiind un site de dezinformare

În mod ironic, Courier Newsroom a fost denunțat în mod repetat ca fiind un site de dezinformare, în special de NewsGuard – un alt jucător important în războiul împotriva dezinformarii – în paginile Washington Post.

„Courier Newsroom este o operațiune politică subterană”, a scris Gabby Deutch de la NewsGuard, care a descris-o drept „o formă diferită și mai tehnică de dezinformare politică”.

Courier și Acronim „exploatează pierderea pe scară largă a jurnalismului local pentru a crea și a disemina ceva de care cu adevărat nu avem nevoie: propagandă partizană hiperlocală”, a adăugat Deutch într-un articol din februarie 2020.

Nimic din toate acestea nu a împiedicat-o pe McGowan să laude meritele noii ei aventuri, care va repara, scrie ea, „ecosistemul informațional stricat și divizat în care ne aflăm astăzi”. Este „o provocare care trebuie îndeplinită. Democrația americană”.

Deși susținut și lansat de progresiști, McGowan spune că grupul ar putea face investiții în entități din spectrul politic

Ea indică The Bulwark , un site de știri de centru-dreapta fondat în opoziție cu suştinătorii lui Trump. „Criza informațională în care ne aflăm este mult mai mare decât politica”, a spus McGowan.

McGowan va face parte din consiliul de administrație al companiei, format din cinci persoane, care va fi anunțat până la sfârșitul anului. Acesta va include doi membri numiți de investitori și trei membri numiți de conducere

Comitetul consultativ al companiei este format din aproape două duzini de experți politici, mass-media și tehnologie, inclusiv fostul director de comunicații la Casa Albă Dan Pfeiffer, fondatorul Civic Signal Eli Pariser, cofondatorul Check My Ads Nandini Jammi, fostul Chicago Tribune și editorul Chicago Sun-Times Mark Jacob, co-fondatorul Accountable Tech Nicole Gill și alții.

Soros, desigur, este bine cunoscut pentru donaţiile extrem de generoase pentru candidați și cauzele democraților. Recent, el a început să condamne „informațiile false și înșelătoare” care proliferează online-ul. Din acest motiv vrea să se implice în acest proiect grandios care va lovi în primul rând în site-urile de ştiri care nu au milioane de dolari la discreție.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.