George Simion și Diana Șoșoacă, huiduiți. Apariție cu scandal la Țeblea

Diana Șoșoacă și George Simion. Sursă foto: Facebook

La Serbările Naționale de la Țebea, George Simion și Diana Șoșoacă au fost întâmpinați cu huiduieli din partea mulțimii prezente, nemulțumită de atitudinea lor. Participanții la evenimentul dedicat memoriei lui Avram Iancu și-au exprimat clar dezaprobarea față de acțiunile politice ale celor două partide.

George Simion și Diana Șoșoacă, huiduiți. Apariție de scandal la Țeblea

George Simion și Diana Șoșoacă au ajuns la eveniment însoțiți de un grup de susținători, însă atmosfera s-a tensionat rapid, când aceștia au început să se certe zgomotos între ei. În mijlocul conflictului, Diana Șoșoacă a lansat acuzații la adresa celor de la AUR, numindu-i „sclavi”, stârnind astfel și mai multe reacții negative din partea mulțimii.

Participanții la Serbările Naționale de la Țebea s-au arătat revoltați de comportamentul celor doi lideri politici, acuzându-i de lipsă de respect față de memoria lui Avram Iancu. În loc să păstreze solemnitatea evenimentului, aceștia au fost percepuți ca provocatori de scandal într-un moment dedicat comemorării.

„Au făcut circ fără să le pese de simbolurile națiunii române”, a fost opinia majorității adunate la Țebea.

George Simion. Sursă foto: Captură video: Facebook

Al doilea eveniment de acest gen pentru George Simion și Diana Șoșoacă

Tentativa liderilor partidelor extremiste de a perturba ceremoniile dedicate lui Avram Iancu nu este o noutate. Anul trecut, și atunci, reprezentanții AUR au fost întâmpinați cu huiduieli din partea mulțimii adunate la Țebea, demonstrând un pattern de comportament perturbator în cadrul acestor evenimente.

200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu

2024 marchează împlinirea a două secole de la nașterea lui Avram Iancu, eveniment pentru care a fost declarat „Anul Avram Iancu” în semn de omagiu adus Eroului Național al Revoluției din 1848. Deși festivitățile dedicate acestei aniversări ar fi trebuit să fie un prilej de celebrare și respect, ele au fost umbrite de tensiunile dintre AUR și SOS.

Născut în 1824 în localitatea Vidra de Sus, Avram Iancu a provenit dintr-o familie de moți bine poziționați. În calitate de avocat, el a avut un impact semnificativ asupra Revoluției din 1848 din Transilvania, fiind printre liderii principali ai adunărilor de la Blaj și comandant al grupurilor de țărani și mineri din Munții Apuseni. Popularitatea sa a crescut în mod considerabil datorită implicării sale active în mișcarea revoluționară.

Încetarea sa din viață a avut loc la 10 septembrie 1872, în Baia de Criș, iar înmormântarea sa a fost realizată la Țebea, alături de Gorunul lui Horea.