George Simion, despre doleanțele protestatarilor: „Este timpul ca parlamentarii să revină din vacanță”

Sursa foto: Arhiva EVZ

George Simion a fost alungat de camionagii și fermieri, dar încă le ascultă revendicările. Liderul AUR este huiduit de protestatari și acuzat că încinge spiritele.

George Simion și-a făcut apariția, luni, în rândul protestatarilor din Constanța. Însă, liderul AUR a fost alungat imediat de transportatorii prezenți, fiind acuzat că nu face decât să încingă spiritele.

George Simion, care se consideră liderul opoziției,  a declarat că el vrea doar să le asculte revendicările pentru a le transmite mai departe la București. Din imaginile apărute se vede cum un protestatar se apropie de mașina liderului AUR și îi spune să plece, țipând la el.  În tot acest timp, ceilalți șoferi claxonau.

„La revedere. Nu aveți ce căuta în Constanța. Acolo, la hoții voștri să vă duceți. Ce te uiți la mine cu ochii ăia beliți. Hai, taie-o”, i-a spus unul dintre protestatari.

Astfel că, liderul AUR s-a văzut nevoit să se urce în mașină și să plece din rândul transportatorilor. Liderul AUR, susținător al produselor tradiționale românești,  a mai fost huiduit de fermierii care au participat la protestul de pe centura Capitalei.

 

George Simion convoacă o sesiune parlamentară

Potrivit Realitatea,  George Simion a solicitat întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului. El vrea convocarea unei sesiuni extraordinare care să vizeze doleanțele venite de la transportatori și agricultori.

El a declarat, în timp ce sublinia să le fie respectate cele 12 puncte dorite ale transportatorilor și cele 40 venite de la fermieri să ajungă cât mai repede posibil în ordinea de zi a Parlamentului:

În calitate de președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, principala forță de opoziție, solicit întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru o sesiune extraordinară în care să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege cu privire la transportatori și agricultori. Avem cinci proiecte de lege care pot fi puse pe ordinea de zi, iar colegii mei pregătesc hârtia către Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu ordinea de zi”. 

Simion spune că va înainta cererea pentru ca sesiunea extraordinară să fie convovată miercuri pentru a începe dezbaterea proiectelor de legi.  El le solicită parlamentarilor să vină cât mai repede la muncă din vacanța parlamentară:~

„Este timpul ca parlamentarii să revină din vacanță și să pună pe ordinea de zi și doleanțele românilor. Nu credem că această problemă trebuie lăsată să fie amânată la nesfârșit. Sunt proiecte de lege, unele aparțin AUR, altele partidelor din actuala coaliție. După cum știe toată lumea, luna ianuarie este o lună de vacanță pentru parlamentari. Nu cred că trebuie să așteptăm noua sesiune, 1 februarie. Îi cer lui Marcel Ciolacu, îi cer lui Nicolae Ciucă, președinții celor două partide care formează actuala coaliție, să convoace de urgență această sesiune”. 

 

George Simion, liderul AUR, susține produsele tradiționale românești. Sursa Foto- Facebook

AUR e pentru bucătăria tradițională românească

Partidul AUR a inițiat un proiect de lege prin care solicită interzicerea producerii și a comercializării insectelor în România, în scop alimentar. În cazul în care acest proiect va fi adoptat și va intra în vigoare, industria alimentară autohtonă sau sănătatea românilor vor avea foarte mult de suferit. Aceasta deoarece o varietate de insecte este folosită pentru prepararea coloranților alimentari – E120 – folosiți pe scară largă în industria alimentară și cea cosmetică. Coloranții produși din insecte înlocuiesc substanțele chimice, sintetice, nocive pentru sănătatea umană.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

De menționat că anumite insecte sunt folosite pe scară largă în industria alimentară autohtonă, dar și în cea a cosmeticelor. Din acestea se produce un colorant alimentar folosit în compoziția unei varietăți de produse alimentare, de la preparate din carne, iaurt, înghețată și până la sucuri răcoritoare carbogazoase.