Evenimentul Zilei > Politica > George Simion a vrut să intre peste ministrul Virgil Popescu. Liderul AUR a forțat sediul unei televiziuni
George Simion a vrut să intre peste ministrul Virgil Popescu. Liderul AUR a forțat sediul unei televiziuni

George Simion a vrut să intre peste ministrul Virgil Popescu. Liderul AUR a forțat sediul unei televiziuni

George Simion a fost la sediul Digi 24, miercuri seară, și a cerut să fie lăsat să participe la emisiunea la care era invitat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Au existat mai multe contre cu oamenii care asigurau paza clădirii.

George Simion, liderul AUR, a continuat scandalul cu Virgil Popescu, ministrul Energiei. După evenimentele petrecute, ieri, în Parlament, George Simion a mers miercuri seară la sediul Digi 24. Acolo unde ministrul participa la o emisiune. Președintele AUR nu a fost lăsat să intre în clădire și a avut o dispută aprinsă cu oamenii de ordine. Simion a reclamat faptul că nu a fost invitat și el la discuția televizată, pentru a-și prezenta punctul de vedere.

George Simion a vrut să intre la emisiunea la care era invitat Virgil Popescu

Au existat câteva îmbrânceli în timpul scandalului pe care politicianul l-a avut oamenii de ordine. Întreaga dispută a fost transmisă pe contul de Facebook al reprezentantului AUR.

Scandal de pomină în Parlament

Marți, parlamentarii AUR au făcut scandal la discuțiile cu privire la proiectul de lege offshore, în ședința comună a comisiilor de buget și finanțe, de la Camera Deputaților. George Simion s-a dezlănțuit, din nou, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care l-a numit hoț. În replică, liderul AUR a fost trimis în Rusia, aluzie la apropierea acestui partid de Moscova și de regimul lui Vladimir Putin.

Proiectul de lege offshore, menit să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră, este discutat de comisiile de buget, finanţe şi pentru industrii din Camera Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, însă Camera Deputaţilor este for decizional. Drept urmare, votul deputaților și amendamentele propuse de aceștia vor fi hotărâtoare pentru viitorul acestei legi.

Şedinţa comună a început la ora 10.00 cu dezbaterile asupra acestui proiect în vederea întocmirii raportului de specialitate, favorabil sau nu adoptării. Iar discuțiile nu au fost lipsite de incidente. Cei care le-au provocat au fost parlamentarii AUR, formațiunea condusă de George Simion.

Încă de la început, Simion și-a făcut cunoscute intențiile de a perturba ședința, atacându-l direct pe Virgil Popescu, ministrul Energiei. Aceasta este, după cum bine se știe, ținta preferată a lui George Simion. El l-a numit hoț pe Virgil Popescu, dar și pe reprezentantul companiei OMV.

Parlamentarii AUR au căutat să perturbe buna desfășurare a ședinței, comentând și vociferând pentriu a împiedica discuțiișe. Drept urmare, s-a solicitat o pauză, iar reprezentanții celorlalte partide au solicitat evacuarea membrilor AUR prezenți în sală.