Geoană: Nu există riscul imediat ca Rusia să atace Republica Moldova

Mircea Geoană Sursa Foto - Facebook

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că Rusia nu ar avea, în acest moment, capacitatea de a ataca Republica Moldova.

În acest moment nu există riscul ca Republica Moldova să fie atacată de Federaţia Rusă, ca o extindere a conflictului din Ucraina, crede Mircea Geoană.

Geoană: Nu există un risc imediat ca Rusia să atace Republica Moldova

Declarația a fost făcută de secreatarul general adjunct al NATO pentru TVR Moldova, la Bruxelles.

Politicianul a adăugat că, în ciuda acestui fapt, Federația Rusă duce, tot mai agresiv, un războiul hibrid împotriva Republicii Moldova. În acest context, Alianţa Nord–Atlantică acordă tot sprijinul posibil Chişinăului, pentru a depăşi această perioadă dificilă, a dat asigurări Mircea Geoană.

Rusia, tot mai agresivă în războiul hibrid / Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Nu vedem riscuri militare pentru Republica Moldova. Vedem, în schimb, o agresivitate sporită a Federaţiei Ruse, care foloseşte în Ucraina războiul conventional, dar împotriva Republicii Moldova , a ţărilor din NATO şi UE, SUA, un arsenal destul de vast de război hibrid – atacuri cibernetice, dezinformare, folosirea tehnologiilor”, a declarat oficialul.

Geoană: Relațiile dintre NATO și Chișinău sunt excelente în acest moment

Secretarul general adjunct al NATO a adăugat că, în acest moment, la nivel instituţional, relaţiile Chişinăului cu NATO au cunoscut o îmbunătățire fără precedent.

Mircea Geoană a promis că va încerca să ajungă la Chișinău, pentru a vizita Centrul de Comunicare Strategică şi Combaterea Dezinformării din Republica Moldova, după ce acesta va deveni funcţional.

„Noi, pe zona de rezilienţă, noi lucrăm împreună cu UE şi Republica Moldova inclusiv prin sprijinirea Centrului de Comunicare Strategică şi Lupta cu Dezinformarea”, a mai spus oficialul.

Mircea Geoană, avertisment asupra răăzboiului hibrid / Sursa foto: Facebook

Îndepărtarea de Rusia și apropierea Republicii Moldova de NATO și UE

„Cred că interesul comun este acela de a vedea ca 2030, ţinta indicată de Maia Sandu de aderare la UE să se întâmple şi cred că acest lucru este foarte posibil să se întâmple.

Dacă Ucraina rezistă, dacă Ucraina vine către Europa, dacă Ucraina vine către lumea occidentală, şi pentru Republica Moldova condiţiile regionale vor fi mai favorabile", a mai spus Mircea Geoană.