Evenimentul Zilei > Social > „Genul de descoperire care va zgudui omenirea!” Bomba secolelor în plină pandemie
„Genul de descoperire care va zgudui omenirea!” Bomba secolelor în plină pandemie

„Genul de descoperire care va zgudui omenirea!” Bomba secolelor în plină pandemie

Dr Garik Isrealian, celebrul astrofizician care a uimit lumea cu primele dovezi observaționale potrivit cărora exploziile de supernova sunt responsabile de formarea găurilor stelare de culoare neagră, a revenit în prim-plan.

El a lansat o predicție uimitoare despre momentul în care crede că oamenii vor descoperi extratereștrii și ce formă pot lua aceştia când vom face acest lucru.

Dr Garik Isrealian a indicat planeta Marte ca un posibil punct de reper al acestei întâlniri epocale.

Omul de ştiinţă este convins că oamenii vor descoperi extratereștrii în timpul vieții noastre. Isrealian consideră că descoperirea va „zgudui omenirea”.

Astrofizicianul crede chiar că vom descoperi microbi extratereștri, poate pe Marte, în următorul deceniu.

El a spus pentru The Sun: „Cred că vom descoperi viață inteligentă în viața noastră.

Cel puțin, vom găsi semnături clare (dovezi de viață) care au provenit din viața inteligentă. Este genul de descoperire care va zguduie umanitatea.

Ar fi destul de interesant pentru știință, dar cred că ne-ar face să ne dăm seama că viața este un lucru atât de incredibil şi ar fi mai bine să avem grijă de ceea ce facem pe propria noastră planetă.”

Dr Garik Isrealian  activează în astrofizică de zeci de ani și a publicat peste 500 de lucrări științifice despre domeniul în care este considerat unul dintre cei mai buni.

În acest context, amntim că NASA se pregătește să trimită oameni pe Marte în anii 2030 și să aducă de acolo mostre pentru testarea pe Pământ.

Dr. Barry DiGregorio, un coleg de la Centrul pentru Astrobiologie al Universității Buckingham, se teme că respectivele probe pot conține agenți patogeni mortali care ar putea provoca viitoare pandemii.

El a declarat pentru Daily Star Online: „Astăzi, suprafața lui Marte este dureros de rece, necruţătoare şi deshidratată, oxidează sever, așa că este puțin probabil că viața, așa cum o știm, ar putea fi activă.

Chiar și așa, politica actuală este de a trata orice eșantion de Marte returnat pe Pământ cu cea mai mare precauție.

Este important de menționat că NASA a readus în siguranță praful de cometă, particulele solare ale vântului, precum și rocile și regulitul de pe Lună.

De asemenea, avem – deja – bucăți de Marte aici pe Pământ, ca meteoriti.

Acești meteoriți marțieni nu au prezentat riscuri pentru sănătatea oamenilor și niciun prejudiciu pentru biosfera Pământului.

NASA și ESA lucrează cu experți internaționali din industrie, mediul academic și agenții guvernamentale pentru a proiecta și testa combinații de izolare, sterilizare și dezactivare moleculară pentru a îndeplini standardele stricte pentru prevenirea vătămării mediului Pământ din cauza biologiei potențiale extraterestre.”

sursa: Daily Star

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: