Evenimentul Zilei > International > Gaza: peste 680 de palestinieni ucişi în 16 zile de ofensivă israeliană
Gaza: peste 680 de palestinieni ucişi în 16 zile de ofensivă israeliană

Gaza: peste 680 de palestinieni ucişi în 16 zile de ofensivă israeliană

Peste 50 de palestinieni au fost ucişi miercuri, în a 16-a zi a ofensivei militare israeliene contra Fâşiei Gaza, ridicând la mai mult de 680 bilanţul victimelor palestiniene, dintre care majoritatea civili, potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de AFP.

Pe de altă parte, 34 de israelieni au murit de la începutul conflictului la 8 iulie: 32 de soldaţi ucişi majoritatea în lupte în Gaza şi doi civili morţi în căderea de obuze în Israel trase din Gaza, potrivit armatei. Un lucrător thailandez a a murit de asemenea într-un tir de obuz palestinian.

În Gaza, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă locale Ashraf al-Qodra a anunţat pentru ziua de miercuri 50 de persoane ucise, potrivit unui bilanţ ce nu încetează să crească.

Mai mulţi copii figurează printre victimele raidurilor aeriene şi bombardamentelor de artilerie ce au vizat mai multe sectoare ale enclavei palestiniene, a adăugat el.

Aceste bilanţ este dificil de verificat din cauza haosului ce domneşte în Gaza, imposibilităţii de a evacua victimele şi lipsei de coordonare între serviciile de urgenţă, în timp ce cadavre continuă să fie scoase zilnic din molozul caselor distruse, potrivit echipelor de salvare.

Potrivit ONU, majoritatea victimelor palestiniene sunt civili.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: