Gaudeamus. Surprinzătorul top al celor mai vândute cărţi

Gaudeamus. Surprinzătorul top al celor mai vândute cărţi

Cea de-a 25-a ediție a Târgului de Carte și Învățătură s-a încheiat. „Evenimentul zilei” vă prezintă mai jos un top al celor mai vândute titluri ale acestei ediții.

Câteva dintre cele mai importante edituri din România au remis deja redacției clasamentele aferente, prilej pentru a le oferi, la rândul nostru, cititorilor. Așadar, cele mai căutate cărți de la standul editurii Nemira au fost: 1. Frumoasele adormite, cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său Owen King; 2. O zi de decembrie, de Josie Silver; 3. Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig; 4. Un gentleman la Moscova, de Amor Towles; 5. Istoria cuplurilor regale, de Jean-Francois Solon. Cel mai căutat titlu de la editura Nemi a fost 24 de povești de citit înainte de Crăciun, de Brigitte Weninger și Eve Tharlet.

 

Nepoata lui Sadoveanu, locul doi la Curtea Veche

Pe primul loc în topul vânzărilor Curtea Veche Publishing s-a aflat „O iarnă de povești”, de Cristina și Alex Donovici, ilustrată de Annabella Orosz. Al doilea loc a fost ocupat de cartea de memorii „Ultima vară în Bretania” de Ada d’Albon - actriță română de teatru stabilită la Paris, nepoată a lui Mihail Sadoveanu -, iar pe locul trei cărticica „Țup, salvatoarea iernii”, de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa. Au urmat „Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse în viața de zi cu zi”, de Nassim Nicholas Taleb și volumul de gastronomie „Duminica la prânz”, de Laura Laurențiu.

 

„Orice om îi este teamă”, primul loc la Humanitas

Editura Humanitas a dat lovitura cu volumul-pamflet marca Radu Paraschivescu - „Orice om îi este teamă”, urmat de eseul lui Lucian Boia, „De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi”. Pe locul trei s-a situat cartea „Așteptând o altă omenire”, de Gabriel Liiceanu, urmată de volumul colectiv „România, te iubesc!” și de mirarea lui Andrei Pleșu, „Pe mâna cui suntem?”.

La Humanitas Fiction, top 5 cele mai vândute cărți arată astfel: „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris, „Hippie”, de Paulo Coelho, „Scara lui Iakov”, de Ludmila Ulițkaia, „Povestiri de ținut în palmă”, de Yasunari Kawabata și „Copilul lui Noe”, de EricEmmanuel Schmitt.

Top 5 cele mai vândute cărți

Litera Editura Litera a rupt gura târgului cu cartea Povestea mea, semnată de fosta primă doamnă a Americii, Michelle Obama. I-au urmat volumele 6 povești cu draci, de Igor Bergler; Trenul lui Lenin, de Catherine Merridale; Psihoterapia lui Dumnezeu, de Boris Cyrulnik și Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, coordonatori Ioan Aurel Pop și Ioan Bolovan.

Basme, hai la basme!

Top 5, Humanitas Junior: „Pana lui Finist Șoimanul. Basme fantastice rusești”, „De prin veacuri. Povestiri istorice și legende populare pentru copii”, de Regina Elisabeta a României (Carmen Sylva), „George și corabia timpului”, de Lucy Hawking, „Basme”, de Wilhelm Hauff și „Miturile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki”.

Cele mai căutate volume pentru copii

Editura Cartea Copiilor, top 5: „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey”, de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch; „Mos Crăciun”, de Mauri Kunnas; „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic. O prefrumoasă portocală”, de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec; „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță”, de John Burningham și „Uite, Madicken, ninge!”, de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ilon Wikland.

Cele mai vândute volume, grupul Editorial Trei

Liliacul, de Jo Nesbø; Lumina unui nou început de Agnès Martin Lugand; Zilele abandonului, de Elena Ferrante; Moștenirea, de Irsa Sigurdardóttir; O fată ca ea, de Marc Levy.

Colecțiile de psihologie au fost, de asemenea, apreciate de vizitatorii târgului, cele mai cumpărate cărți fiind: 12 reguli de viață, de Jordan B. Peterson; Corpul meu, trauma mea, eul meu, de Franz Ruppert & Harald Banzhaf; Voința de sens, de Viktor E. Frank; Sursele bucuriei, de Salman Akhtar și Tulburările de personalitate din DSM-5, de Len Sperry

Ne puteți urmări și pe Google News