Evenimentul Zilei > Actualitate > Gata, s-a ajuns prea departe în România! Anunţ disperat al autorităţilor. Situaţie-limită
Gata, s-a ajuns prea departe în România! Anunţ disperat al autorităţilor. Situaţie-limită

Gata, s-a ajuns prea departe în România! Anunţ disperat al autorităţilor. Situaţie-limită

Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis recent un semnal de alarmă românilor care ignoră pericolul reprezentat de pandemia de coronavirus.

Reprezenzanţii INSP au redactat un comunicat de presă în care li reaminteşte cetăţenilor cât de importante sunt măsurile impus de autorităţi.

„Având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor de infecţie cu COVID-19”, importanţa respectării cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei este vitală, arată sursa citată.

În comunicatul postat pe site-ul INSP, autorităţile sanitare roagă populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară.

Se subliniată că acestea sunt „singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19”.

Miercuri, 22 iulie 2020, în ultima raportare a GCS, au fost anunţate 1.030 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 40.163.

„Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ.

Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil”, se arată pe insp.gov.ro.

Anunţul INSP vine în contextul în care în România se măreşte numărul celor care ignoră chiar şi purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: