Evenimentul Zilei > Economie > Gata! Prima casă revine. Ce trebuie să faci ca să-ți iei o locuință
Gata! Prima casă revine. Ce trebuie să faci ca să-ți iei o locuință

Gata! Prima casă revine. Ce trebuie să faci ca să-ți iei o locuință

Programul Prima Casă va fi lansat în următoarea perioadă, după ce Ministerul Finanțelor Publice și-a dat acordul pentru distribuirea a 1,98 miliarde de lei, din plafonul total de 2 miliarde de lei, alocat în acest an.

Prin acest program, beneficiarii au posibilitatea să contracteze un credit bacar pentru achiziționarea sau construcția unei locuințe, cu garanția statului.

Anunțul privind lansarea Programului Prima Casă a fost făcut de reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), într-un comunicat de presă.

„Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, în favoarea finanțărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank. Alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a rezultatelor activitații de creditare în cadrul programului, desfăşurate de finanţatori în anul 2019”, se arată în comunicatul de presă.

În 2020 s-a ajuns la pragul de 2 miliarde de lei, având în vedere ponderea ponderea garanțiilor acordate în anul precedent în favoarea fiecărei bănci.

„Se asigură astfel implementarea unor criterii cantitative și calitative, menite să optimizeze procesul de distribuire a plafonului, pentru a crea conditiile concurențiale necesare accesarii intr-o masura cat mai mare a programului de către beneficiari”, se mai arată în comunicatul de presă.

La finalul anului 2019, Programul Prima Casa înregistra peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie, EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: