Afirmaţia de vineri a lui Liviu Dragnea care le-a cerut iertare "miilor de români care stau în puşcării sau sunt târâţi prin tribunale", dând vin ape un articol neconstituţional pentru că s-a lungit mult elaborarea Codului penal, nu a rămas netaxată de gardienii din închisori. “Să ceară scuze victimelor infracțiunilor și celor pe care i-a înșelat”, un tunat şi fulgerat paznicii.
Gardienii din penitenciare îl critică dur pe șeful PSD pentru declarațiile sale de vinery și spun că liderul PSD ar trebui ”să ceară scuze victimelor infracțiunilor și românilor pe care i-a înșelat”. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut iertare "miilor de români care stau în puşcării sau sunt târâţi prin tribunale" din cauza unui articol neconstituţional pentru că s-a lungit mult elaborarea Codului penal, precizând că maniera de până în prezent, din Parlament, s-a dovedit a fi una greşită.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, spune că liderul PSD ar trebui să ceară scuze victimelor infracţiunilor şi românilor pe care i-a înşelat şi precizează că la 30 ianuarie 2018 se aflau în penitenciare exact 73 de condamnaţi pentru abuz în serviciu, dar mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnaţi pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanţi de droguri (1434) şi condamnaţi pentru înşelăciune (997).
”La 30 ianuarie 2018 se aflau exact 73 de condamnați pentru abuz în serviciu în penitenciare. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați.
Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că își cere "iertare de la miile de români, care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice (...)".
Nu comentăm construcția frazei, emoția momentului explică scăpările, dar, pentru conformitate, precizăm că în penitenciarele românești, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenție exact 73 de condamnați la pedepse cu închisoarea între 2 și 5 ani pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu.
În penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997). Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român.
Reamintim că, după aplicarea legii gratierii mascate, 1 din 5 condamnați pentru infracțiunile de mai sus au fost puși în libertate. Astăzi sunt așadar liberi pe stradă și comit alte infracțiuni mii de criminali, violatori, tâlhari și hoți. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor întoarce făcând alte mii de victime.
Ca o curiozitate statistică, domnul Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinați pentru asistența socială. Banii destinați copiilor orfani sau plasați în grija statutului ori a persoanelor defavorizate, au fost astfel folosiți în interes de partid pentru plata unor sinecuriști.
În acest context, îl informăm pe domnul Liviu Dragnea că Penitenciarul Giurgiu are un grad de ocupare de 87,21%, dar că ministrul Justiției a avut grijă să-l clasifice ca fiind în condiții improprii, deși este unul dintre cele 3 penitenciare construite după 1989. Va avea, deci, spațiu suficient și va beneficia și de reducere de pedeapsă dacă va fi repartizat la acest penitenciar pe baza criteriului domiciliului.
Așadar, dacă simte nevoia să ceară cuiva iertare, îi recomandăm domnului Liviu Dragnea să se aibă în vedere milioanele de români pe care i-a mințit, zecile de mii de victime ale infracțiunilor care n-au primit nicio despăgubire și miile de angajați din penitenciare care, deși lucrează în condiții improprii, încă mai au de recuperat o datorie de peste 1 milion de ore suplimentare neplătite. Ar fi un început.
Din păcate, însă, n-o va face. A inventat "statul paralel" așa cum înaintași ai domniei sale au inventat "agenturili străine", ori - mai târziu, după Revoluție - elementele reacționare”, se arată în mesajul gardienilor.