Evenimentul Zilei > Actualitate > Gala Premiilor UNITER. Ce distincție a primit Florin Piersic și cine a fost marele câștigător?
Gala Premiilor UNITER. Ce distincție a primit Florin Piersic și cine a fost marele câștigător?

Gala Premiilor UNITER. Ce distincție a primit Florin Piersic și cine a fost marele câștigător?

Celebrul actor Florin Piersic a primit la 83 de ani, premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei Premiilor UNITER, ediția a 27-a ce a avut loc luni seara la Cluj Napoca.
Gala Premiilor Uniter

„Rebengiuc, nu-mi vine să cred că ai venit în sală să mă aplauzi! Spune-i Marianei Mihuț că o iubesc de nu mai pot. E bine că am primit acest premiu la 83 de ani, pentru că dacă îl primeam după ce am plecat la stele, nu mai avea nicio valoare. Pe această scenă unde am jucat de sute de ori piese mai frumoase și mai puțin frumoase, aici am debutat cu o singură replică: Să facem grevă! Astăzi e replica care se potrivește cel mai bine să o spun eu. Pino Caramitru mi-a spus: 5 minute. Doar 5 minute pe scenă.

Am debutat în piesa Pentru fericirea poporului. La repetiții săream pe o masă la repetiții. La premieră cineva a venit la mine și mi-a spus, știi cine e în sală? Petru Groza! Mă doare în fund! Când am sărit, s-a rupt masa și am zis și eu Să facem grevă! Și când am ajuns acasă, am întrebat-o pe mama: Cum a fost? Excepțional, dar de fiecare s-a rupt masa? Nu, doar acuma! Iar tata mi-a spus: Fă-te, mă, doctor veterinar!

La 83 de ani sunt pe această scenă și iau acest premiu. Dacă v-am supărat în seara asta cu ceva, mă bucur din toată inima! Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, a declarat Florin Piersic.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Andrei Huțuleac, pentru rolul Randle P. McMurphy din spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, direcția de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis

Premiul Senatului UNITER – actriță: Maia Morgenstern

Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal: Ofelia Popii, pentru rolurile Seigen și Shinnobu Sota din spectacolul Povestea prințesei deocheate, scenariul Silviu Purcărete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Premiul Senatului UNITER pentru scenografie: Nina Brumușilă

Premiul pentru scenografie: Dragoș Buhagiar, pentru scenografia spectacolului Povestea prințesei deocheate, scenariul de Silviu Purcărete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Premiul pentru excelență: Andreea și Andrei Grosu, proiectul UNTEATRU

Premiul Senatului UNITER: Andreea Gavriliu

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar: Natalia Călin, pentru rolul Doamna Bologa din spectacolul Pădurea spânzuraților, după Liviu Rebreanu, scenariul, regia și universul sonor Radu Afrim la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București

Premiul Senatului UNITER pentru întreaga activitate – regie: Cristian Pepino

Premiul Senatului UNITER: Florica Ichim

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Richard Balint, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul Navigatorul de Conor McPherson, regia Cristian Juncu la Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

Premiul Senatului UNITER pentru critică teatrală: Doina Papp

Premiul pentru cea mai bună piesă  mai bună piesă românească a anului 2018 – Stela Giurgeanu, cu "Matidla și groparii"

Premiul pentru întreaga activitate: Ilinca Tomoroveanu (post-mortem)

Premiul special al UNITER: Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca

Premiul pentru debut: Andreea Tecla și Mădălina Niculae, pentru scenografia spectacolului R.U.R de Karel Čapek, regia Vlad Cristache la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, secția germană

Premiul pentru critică de teatru: Călin Ciobotari

Premiul președintelui UNITER: Cornel Țăranu

Premiul pentru teatru radiofonic: Lupoica,  adaptare radiofonică Domnica Țundrea

Premiul pentru teatru tv: Apostolul Bologa, regia Dominic Dembinski

Premiul special al Senatului UNITER pentru păpuși și marionete: Decebal Marin

Premiul Consiliului Britanic: Reactor de creație și experiment – Cluj Napoca

Premiul pentru cea mai bună regie: Tompa Gabor, Neguțătorul din Veneția

Premiul pentru cel mai bun spectacol:  Povestea prințesei deocheate, regia Silviu Purcărete, Teatrul Național din Sibiu

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: