Evenimentul Zilei > Social > GAFĂ uriaşă a ministrului Culturii. Cum l-a transformat pe Hamlet în scriitor
GAFĂ uriaşă a ministrului Culturii. Cum l-a transformat pe Hamlet în scriitor

GAFĂ uriaşă a ministrului Culturii. Cum l-a transformat pe Hamlet în scriitor

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a participat vineri la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Cărţii. Într-un scurt interviu acordat postului Realitatea TV, ministrul a făcut o gafă, incluzându-l pe Hamlet (personaj creat de William Shakespeare) pe lista celor mai mari scriitori.

"Sărbătoresc numai în 23 aprilie, dar şi aceste date simbolice au importanţa lor. Atunci conştientizăm cât de importantă este lectura, de pildă… Este o zi importantă pentru că e legată de unii dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes şi Hamlet… Săptămâna viitoare voi depune un amandament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la carte o să scadă de la 9, la 5 procente", a declarat Ionuţ Vulpescu.

De fapt, Hamlet nu a fost un scriitor, ci un personaj creat de William Shakespeare. De altfel, Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită pe 23 aprilie, concide cu ziua în care se comemorează decesul poetului şi dramaturgului britanic. William Shakespeare a murit pe 23 aprilie 1616, la 52 de ani.

Ziua Internaţională a Cărţii a fost sărbătorită în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: