Evenimentul Zilei > Politica > Gafă de proporții la Minister. Ce se întâmplă cu vacanța elevilor. „O greșeală. Nu e un moment în care să dai vina pe cineva”
Gafă de proporții la Minister. Ce se întâmplă cu vacanța elevilor. „O greșeală. Nu e un moment în care să dai vina pe cineva”

Gafă de proporții la Minister. Ce se întâmplă cu vacanța elevilor. „O greșeală. Nu e un moment în care să dai vina pe cineva”

Confuzii și discuții pe tema noilor restricții ce s-au impus în România, pe fondul evoluției negative a valului patru de coronavirus. Guvernul se va reuni, luni, 25 octombrie, într-o ședință, pentru a lămuri neînțelegerile ridicate cu privire la perioada de vacanță oferită elevilor din instituțiile educaționale private. „A existat o greșeală, va fi remediată”, a anunțat unul dintre oficialii interimari ai PNL, întrebat fiind despre situația de la Ministerul Educației.

Începând de luni, 25 octombrie, toți elevii intră în vacanță, însă măsura se aplică doar școlilor și grădinițelor de la stat din cauza unei erori comise la momentul preluării deciziilor CNSU în Hotărârea de Guvern. Modificările urmează să fie reglementate, însă, astfel încât și elevii de la privat să aibă liber. Universităților din țară li s-a recomandat trecerea la sistemul online de învățământ.

„Am fost anunţaţi că mâine (luni – n.r.), la ora 11:00, are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli.

„O greșeală. Nu e un moment în care să dai vina pe cineva”

Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial”, a spus ministrul Dan Vîlceanu, întrebat fiind în cadrul unei intervenții televizate despre situația de la Ministerul Educației, care a stârnit nenumărate nemulțumiri.

„Se mai întâmplă asemenea lucruri. Nu cred că e un moment în care poți să dai vina pe cineva. Eu înțeleg că sunt două articole diferite, nu mă întrebați, că nu știu, nu mă pricep la toate. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, e o hotărâre CNSU, care înțeleg că a fost bine, nu știu, a fost o eroare, pur și simplu. Atunci când e o eroare, e bine să o recunoști”, a adăugat ministrul demis al Finanțelor.

Elevii de la școlile private vor intra în vacanță de marți

Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a fost preluată integral în Hotărârea de Guvern. Paragraful care a absentat din document și a reprezentat subiectul nemulțumirilor a fost cel referitor la intrarea în vacanță a elevilor din școlile private. Autoritățile au transmis, însă, că a fost vorba despre „o greșeală”, iar aceasta urmează să fie remediată luni, 25 octombrie. Astfel, începând cu ziua de marți, 26 octombrie, elevii din școlile private vor putea intra și ei în vacanță.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat, duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: