Evenimentul Zilei > Justitie > Războiul SERVICIILOR SECRETE din România. Gâdea face DEZVĂLUIRI BOMBĂ care sparg toate „MĂȘTILE”. Kovesi, implicată în SCANDALUL ANULUI?
Războiul SERVICIILOR SECRETE din România. Gâdea face DEZVĂLUIRI BOMBĂ care sparg toate „MĂȘTILE”. Kovesi, implicată în SCANDALUL ANULUI?

Războiul SERVICIILOR SECRETE din România. Gâdea face DEZVĂLUIRI BOMBĂ care sparg toate „MĂȘTILE”. Kovesi, implicată în SCANDALUL ANULUI?

Mihai Gâdea vine cu noi dezvăluiri incredibile despre sistemul Serviciilor Secrete din România. Este vorba de trei șefi mari care sunt implicați în acest scandal. De asemenea, mai mulți miniștri apar în această poveste încâlcită.

Mihai Gâdea face dezvăluiri bombă despre Serviciile Secrete din România. Noi documente care devoalează războiul serviciilor secrete au ieșit la iveală. Nu mai puțin de trei șefi de servicii sunt implicați în acest conflict deschis, dar și trei miniștri de interne și un prim-ministru.

Și Laura Codruța Kovesi e băgată „până în gât” în scandal.

„Am stat mult și m-am gândit cum să fac să vă prezint un război al serviciilor secrete într-o manieră care să fie cât se poate de clară și de ușor de înțeles pentru toată lumea. Războiaiele de felul acesta nu se duc nici cu săbii, nu se duc nici cu praștia, nu se duc nici cu tunurile. Războiaiele de felul acesta se poartă într-un mod extrem-extrem de complicat, de sofisticat, dar nu am niciun fel de îndoială că veți înțelege, pentru că lucrurile sunt clare”, a spus Mihai Gâdea.

Petre Tobă, fostul ministru al Afacerilor de Interne, poate fi acuxat oficial de presupuse fapte de corupție. Președintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmărire penală formulată de DNA care îl suspectează pe fostul ministru de favorizarea infractorului. Procurorii susțin că fostul ministru ar fi refuzat să desecretizeze documente legate de activitatea operativă a Direcției de Informații. Astfel, el ar fi încercat să-i protejeze pe Gabriel Oprea și pe subordonații acestuia, care ar fi folosit fondurile instituției ca să cumpere parfumuri și whiskey.

„Conspirație înseamnă o acțiune secretă și ilegală îndreptată împotriva conducătorilor statului sau a ordinii publice sau uneltire îndreptată împotriva (conducătorilor) statului sau a ordinii publice; complot; conjurație”.

„Spuneți-mi dacă se potrivește această definiție pentru ceea ce s-a întâmplat cu fostul procuror general Tiberiu Nițu; acțiune secretă și ilegală pentru a schimba ordinea de drept a statului – procurorul general Nițu nu avea nicio problemă.

Spuneți-mi, vă rog, dacă această definiție se potrivește cu modul în care judecătorul CCR Tonu Greblă a a fost "executat" fără să aibă niciun fel de vină", a mai spus Mihai Gâdea.