Invitat la emisiunea ”Sinteza Zilei”, premierul Dacian Cioloş a acuzat Antena 3 că „minte” difuzând numeroase ştiri false care nu sunt niciodată verificate profesionist. Replica prezentatorului Mihai Gâdea a venit de mai multe ori în cursul emisiunii, iar la un moment dat acesta i-a spus premierului că este liderul unui „guvern mocirlă”.

„Mihai Gâdea: Eu spun că Guvernul Cioloş este o mocirlă (…) Dumneavoastră nu candidaţi, dar vreţi să fiţi din nou premier… Aţi trecut prin ordonanţe de urgenţe chestiuni foarte importante, aţi trecut Codul Penal prin ordonaţe de urgenţă.

Dacian Cioloş: Prin modificări. Sunt chestiuni democratice (…)

Mihai Gâdea: De ce nu aţi asumat o candidatură explicită? (…) E corect să candidezi fără să candidezi?

Dacian Cioloş: Cred că este foarte important să îţi respecţi cuvântul dat. Am spus la preluarea mandatului că nu o să candidez şi nu o să mă înscriu într-un partid politic (…) Pentru mine e important să îmi respect cuvântul (…)

Mihai Gâdea: Ce se va întâmpla după alegeri? Dacă vor câştiga PNL şi USR… dar dacă nu obţin majoritate pentru a face guvernul, veţi sta de vorbă cu Liviu Dragnea?

Dacian Cioloş: Am acceptat propunerea să fiu nominalizat ca premier de PNL şi USR. Nu eu voi face majoritatea, ci în Parlament se va face (…)

Mihai Gâdea: Excludeţi să fiţi premierul unei alianţe cu PSD şi PMP.

Dacian Cioloş: Exclud orice alte alianţe în afară de PNL şi USR. NU fac eu alianţe, partidele le fac. Nu am de ce să discut despre alte variante”, a fost dialogul dintre Dacian Cioloş şi Mihai Gâdea.