Cazul lui Gabriel, micuțul de 7 ani doborât sufleteşte după i-a ars încălţămintea în incendiu i-a sensibilizat pe Gâdea şi Badea. Băieţul locuia în casa bunicii, împreună cu toată familia, într-o casă cu două camere, dar acum au rămas toţi pe drumuri.

„Avea ghetuțe noi, și ele au ars. Au rămas pe drumuri. Nici măcar o pereche de încălțări nu are. E supărat pentru adidași, dar mult mai supărat pentru cădiță, avea o cădiță pentru surioara lui care trebuie să vină pe lume, mămica lui fiind însărcinată.

Mă oblig, mi-am făcut promisiunea să-l ajut. E pur și simplu devastator. Oamenii care mă cunosc știu că dacă văd așa ceva nu pot să trec mai departe. a spus Mihai Gâdea după materialul care prezenta drama lui Gabriel și a familiei lui.

Am primit deja mesaje că sunt oameni cu suflet mare care vor să strângă hăinuțe, bani. Eu o să merg personal acolo. Dar acum vine și vestea bună: ați văzut-o mai devreme pe doamna Adelina Toncean, fondatorul Blondie.

Mi-a dat mesaj și mi-a zis: ne ocupăm noi de tot, de monitorizarea sarcinii mamei și… ce bucurie mai mare să fie? Acum câteva ore știau că au rămas fără nimic. Ei bine, iată, câteva ore mai târziu există promisiunea și angajamentul că-și vor putea recupera viața.

Însă ei au nevoie de multe lucruri. Am să mă implic și eu”, a declarat Mihai Gâdea, vizibil emoţionat de povestea dramatică.

La rândul său, şi Mircea Badea a fost impresionat de cazul familiei năpăstuite: „Când vezi drama prin care trece copilașul ăsta, săracul, ți se rupe sufletul. I-au luat foc adidașii… ai văzut ce supărat era că i-au luat foc adidașii, săracul, și cădița. Ți se rupe sufletul când vezi asta.

Te şi gândești cât de penibile erau ghiorlăiturile de acum o lună cu «eu nu mai suport să stau pe canapea, vreau la terasă, nu mai suport dacă nu ies». Sunt oameni cu probleme reale, în suferință, oameni care trec prin lucruri crâncene, drame adevărate. Eu nu mai suport fandoselile deloc.

Deloc, deloc! Uite, când vezi… eu la adulți empatizez mai puțin spre deloc, dar la copii… grav de tot și… îți dai seama… zic, uită-te cât de fandosiți sunt adulții… Oameni slabi, dependenți de o tehnologie invazivă, niște alintați, suntem o generație de alintați.”