Evenimentul Zilei > Politica > Gabrielei Firea i se cere să facă un test surprinzător. Va accepta primarul general?
Gabrielei Firea i se cere să facă un test surprinzător. Va accepta primarul general?

Gabrielei Firea i se cere să facă un test surprinzător. Va accepta primarul general?

Se aruncă în luptă ultimele arme înaintea alegerilor locale.

Continuă războiul declarațiilor înaintea alegerilor care vor desemna câștigătorul fotoliului de primar general al Capitalei, la data de 27 septembrie. Gabriela Firea, primarul în exercițiu, a cerut un test antidrog, pentru Nicușor Dan, principalul contracandidat la funcția supremă a Bucureștiului, înaintea unei eventuale dezbateri electorale. În replică, fostul premier Dacian Cioloș a ieșit la rampă și a recplicat.

Test cu poligraful cerut de Cioloș

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, el i-a cerut Gabrielei Firea să-și facă un test antișpagă. „Înțeleg că doamna Firea și-a permis să-i ceară lui Nicușor Dan un test antidrog ca să accepte o dezbatere despre București. Doamnă Firea, nu vreți dumneavoastră să faceți un test poligraf cu întrebarea „ați luat șpagă?“ înainte de orice discuție despre viitorul Capitalei?”, a scris Dacian Cioloș pe rețeaua de socializare.

„Cu toata dragostea particip la toate dezbaterile daca onor contracandidatii mei prezinta public testele covid si antidrog la zi! Trebuie sa dovedim sanatate si luciditate, da?”, afirma Gabriela Firea, vorbind despre o eventuală confruntară față în față cu Nicușor Dan.

Atacurile lui Nicușor Dan s-au îndreptat către ceea ce el a numit o zonă de interes pe care o are rivala sa la funcția de primar. „Primarul General s-a obligat, față de niște privați, să plătească din conturile municipalității, dublu față de cât îi permisese Consiliul General să o facă și aceasta este o infracțiune prevăzută de legea finanțelor publice locale”, a spus candidatul.

Băsescu a ieșit la atac

O replică tăioasă a oferit Traian Băsescu, aflat și el în cursă pentru șefia Capitalei. „Doamna Firea a promis că va fi dezbatere dacă… Ziua de sâmbătă a fost ziua penibilului maxim pentru Gabriela Firea. Impostoarea profund coruptă a reuşit să întreacă orice măsură a penibilului inaugurând o bucăţică de pod care se opreşte între blocuri, fiind departe de a realiza legătura dintre Splaiul Independenţei şi autostrada Bucureşti-Piteşti.

Impostoarea a făcut ce ştie ea mai bine. S-a umflat în pene cu o lucrare neterminată încercând să păcălească pe imagine unde televiziunile bine împrietenite pe bază de publicitate data de impostoare nu au filmat capătul neterminat al podului. Şi pentru că impostoarea plătitoare de publicitate din bani publici are tupeul cât casa, a declarat lucrarea ca fiind „cea mai mare din ţară”. Desigur, nicio televiziune n-a îndrăznit să-i spună că la Brăila se construieşte un pod peste Dunăre”, a spus Băsescu.