Editura Evenimentul si Capital

Un cunoscut medic FACE DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre activitatea lui Bogdan Andreescu, managerul de la Spitalul Colentina demis de Gabriela Firea: "A salvat SPITALUL DE LA FALIMENT"

Managerul Bogdan Andreescu a fost demis, luni, de primarul Gabriela Firea pentru că nu a făcut revizie la un punct termic care aparține de Institutul Matei Balș.
Autor: | | 33 Comentarii | 6510 Vizualizari

Pe pagina de Facebook a Spitalului Colentina din București medicii angajați în această unitate sanitară au postat zeci de mesaje de susținere pentru managerul Bogdan Andreescu , demis luni de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru că nu a făcut revizie la un punct termic pe care nu-l avea în administrare. Printre ele este și mesajul directorul medical al unității, dr. Dana Ionescu, cea care, teoretic, preia interimar funcția de manager. Explicațiile acesteia arată ce fel de om este managerul demis și cum s-a comportat el, în cei 8 ani în care a condus spitalul comparat cu nava Enterprise, față de colegii săi, dar și cum a salvat de la faliment unitatea medicală de referință.

Prezentăm integral scrisoarea directorului medical al Spitalului Colentina, dr. Dana Ionescu.

„Bună seara! Mă bucur să văd și să simt spiritul echipajului de pe Enterprise. Sunt un membru al echipajului încă de la începutul carierei de căpitan al navei, dr Bogdan Andreescu . Adică din anul 2008, aș putea spune chiar un membru care a activat și pe „uscat”. Voi, membrii echipajului ați povestit despre produsul finit al strategiei dr. Andreescu, eu mi-aș dori să relatez despre relația de colaborare directă cu acesta pentru a pune în practică planul construcției Enterprise. În luna septembrie 2008, când dr. Bogdan Andreescu a devenit managerul Spitalului Clinic Colentina, spitalul era ca foarte multe spitale din România de la acea vreme, un spital„falit”. Era un spital plin de datorii, cu conturile blocate, cu firme care nu voiau să livreze nici măcar minimul necesar derulării activității unui spital. Cine și-ar fi dorit să preia un astfel de spital? Evident, Bogdan Andreescu căruia îi plac provocările!”, își începe mesajul directorul medical dr. Dana Ionescu.

Ea dezvăluie și că atunci când a fost instalat în funcție, Bogdan Andreescu nu a „scăpat” de vechea echipă managerială, așa cum se procedează de obicei. Dana Ionescu spună că a văzut exact cât de bun manager este Bogdan Andreescu când acesta a reușit, doar într-un an, să salveze spitalul de la faliment.

„Pe mine m-a găsit ca membru în echipa anterioară. Ce puteam să gândesc despre persoana mea în relația cu noul manager? Ce credeți? Ce altceva decât o „mutare în plic”. Nu!! Nu a fost așa. M-a cooptat atât pe mine cât și pe colega mea să facem parte din echipa lui. În aceste condiții, am început proiectele împreună. El era artizanul acestor proiecte, noi îl sprijineam cu informații și datele necesare pe care le punea cap la cap. Pot să vă spun că într- un an spitalul a plătit toate datoriile și a intrat în linie dreaptă și la scurt timp pe o linie ascendentă care urca și până mai ieri. Aș vrea să vă povestesc câte ceva din stilul de lucru al lui Bogdan Andreescu . Este un tip extrem de riguros, totul este gândit în cel mai mic amănunt. Pentru a putea lucra cu cineva este foarte important să îi cunoști cerințele, așteptările, să îi vii în întâmpinare etc. Ei bine, nu le știam. Până când am reușit să le prind, au fost momente de cumpănă pentru mine, când mă gândeam că nu mă voi putea ridica la nivelul cerințelor lui. Au ieșit scântei, au fost și „mângâieri pe cap” și încet, încet, am început să ne armonizăm. Îi mulțumesc pentru faptul că de la el am învățat să îmi organizez activitatea „totul se face conform unui plan”. Îmi amintesc cum găseam dimineața pe birou de cum intram „to do list” pentru săptămâna respectivă. O citeam și mă duceam în biroul de alături al colegei mele Maria, pe care o întrebam dacă a primit și ea lista. Mi-o flutura și ea, și ne bufnea râsul. Beam o cafea împreună și începeam cu punctul 1”, scris dr. Dana Ionescu.

Din spusele ei, aflăm și că Bogdan Andreescu privea fiecare zi de muncă ca pe o lecție care trebuie rezolvată. În ciuda faptului că, câteodată, ieșeau scântei între manager și directorul medical, cei doi au reușit să facă echipă bună timp de 8 ani pentru că, lasă să se înțeleagă dr. Dana Ionescu, certurile lor erau, în fapt, constructive.

LIVE BLOG Franta - Romania. Tiriac, decizie neasteptata. EXCLUSIV A anuntat aseara

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI