Editura Evenimentul si Capital

GABRIEL OPREA A CERUT RELUAREA VOTULUI ÎN SENAT. PSD nu face nimic pentru a lăsa impresia că vrea reluarea votului. CE JOCURI FACE LIVIU DRAGNEA?

Autor: | | 0 Comentarii | 2010 Vizualizari

Despre Mizera manipulare electorală: Lacrimile mamei, am scris atrăgînd atenţia asupra excepţionalei sale puneri la punct. Ca şi în cazul Diversiunii Votul din Diaspora, se exploatează sîngeros disponibilitatea românilor la aprinderi urmate de vîlvătăi emoţionale.

Ca şi în cazul Votului din Diaspora, mijloacele sînt aceleaşi:

Facebook, controlat de Divizia IT a SRI, invitarea la proteste de stradă, exagerate ca proporții de aceleaşi televiziuni, Realitatea Tv (aici fiind vorba de Gabriel Oprea, ar trebui să pun trei semne de exclamare, Rareș Bogdan știe de ce, dar nu pun, pentru că și eu știu de ce) şi Digi Tv – şi aceleaşi site-uri: Hotnews, Ziare.com, Pagina de media.

Repet, nu mă refer la reacția legitimă a opiniei publice menită a impune o reluare a votului. Mă refer la transformarea unei revolte legitime în punct de plecare pentru o Diversiune electorală. Dacă Diversiune merge mai departe, devenind temă de campanie, există riscul ca şi anul acesta alegerile să stea sub semnul votului emoţional şi nu sub semnul votului raţional în stare a aduce la putere un guvern de profesionişti şi nu de diletanți.

Pe România curată, un site a cărui luciditate profesionistă pare străină în isteria de telenovelă africană care e, în ultimul timp, atmosfera din presa noastră, sub titlul Înţeleg că unii vor mai multe like-uri pe Facebook, dar nici isteria anti-Oprea, nici idolatrizarea lui Cioloş nu ne ajută la nimic, Gabriel Bejan sesizează critic cele două mijloace care vor fi folosite în campania electorală:

Manipularea emoţiei colective; Cultul personalităţii unor candidaţi. Gabriel Bejan avertizează că aceste două mijloace scot din discuţie temele principale de campanie electorală pentru parlamentare într-o ţară precum România: Ce vor face partidele pentru modernizarea ţării? Eu aş spune, Ce vor face partidele pentru ca întreaga Românie să fie intrată în Europa şi nu doar centrele cîtorva oraşe mari, precum Bucureşti, Cluj, Timişoara?

Idolatrizarea lui Cioloş ţine de un truc de campanie electorală folosit în toţi anii electorali. Publicitarea unui om ca salvator al naţiunii. Nu prin pragmatismul său politic, ci prin note exterioare politicului: Stă la coadă, îşi iubeşte nevasta, îşi cîrpeşte singur ciorapii şi cară bagajele şoferului de pe maşina SPP-istă.

Isteria anti-Oprea ţine şi ea de un alt truc vechi, întîlnit în toată splendoarea sa în 1996, în 2004 şi în 2014. Ameninţarea cu spectrul cîştigării Puterii de către PSD. Care PSD e tot ce poate fi mai rău pe lumea asta pentru ţărişoara asta: De la faptul că aduce cu sine restauraţia comunistă pînă la faptul că mută România în Federaţia Rusă şi nu oriunde, ci dincolo de Urali. Și dacă PSD-iștii sunt Răul întruchipat, hai să-i alegem pe adversarii lor chiar dacă aceștia sunt niște neisprăviți!

Crearea emoţiilor colective prin supralicitarea unui fapt negativ pentru a determina votul negativ răspunde de dezastrul regimului Constantinescu şi de mediocritatea regimului Iohannis. Cotracararea acestei Diversiuni poate fi făcută doar prin reluarea votului în cazul Gabriel Oprea. Nu prin demisia lui Gabriel Oprea din Parlament, ci prin corectarea de către însuși Senatul a gravei greșeli politice pe care a comis-o. Nu numai pentru că isteria anti-Senat ar lua sfîrșit, dar și pentru că astfel Senatul ar da un semnal că puternic că ține cont de opinia publică.

Joi, 22 septembrie 2016, condiţiile pentru asta păreau întrunite. Într-o tresărire de luciditate, Gabriel Oprea a anunţat că va cere reluarea votului astfel încît senatorii să-i ridice imunitatea. PNL a anunţat că întreprinde demersuri pentru reluarea votului. PSD, prin Liviu Dragnea, a zis că e de acord cu asta.

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI