Evenimentul Zilei > International > FURTUNĂ fără PRECEDENT în EUROPA. 1000 km de cale ferată au fost DISTRUȘI
FURTUNĂ fără PRECEDENT în EUROPA. 1000 km de cale ferată au fost DISTRUȘI

FURTUNĂ fără PRECEDENT în EUROPA. 1000 km de cale ferată au fost DISTRUȘI

Compania naţională a căilor ferate din Germania, a anunţat că peste 1.000 de kilometri de linii au fost distruse de furtuna Xavier, care a devastat nordul ţării în această săptămână, lăsând în urmă și mai mulți mori și zeci de răniți.

Pagube au fost produse în peste 500 de puncte individuale din reţeaua naţională de căi ferate, din cauza vijeliilor puternice generate de furtuna Xavier care au doborât numeroşi copaci şi au avariat instalaţii electrice, relatează AGERPRES.

Bilanț DRMATIC. Europa, LOVITĂ de FURTUNA „Xavier”. Trenurile au fost OPRITE

Reprezentanții companiei feroviare spun că operaţiunile de reconstrucţie şi deblocare ar putea să dureze mai multe zile şi ar putea fi finalizate la începutul săptămânii viitoare.

Şase conducători auto au murit din cauza căderilor de arbori provocate de furtuna care a lovit nordul şi estul Germaniei şi care a provocat o întrerupere a serviciului feroviar şi o închidere temporară a unor aeroporturi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.