Evenimentul Zilei > Actualitate > Furăciune la Las Vegas: Manny Pacquiao a pierdut titlul mondial WBO la „welter”
Furăciune la Las Vegas: Manny Pacquiao a pierdut titlul mondial WBO la „welter”

Furăciune la Las Vegas: Manny Pacquiao a pierdut titlul mondial WBO la „welter”

Filipinezul Emmanuel Dapidran "Manny" Pacquiao şi-a pierdut în această dimineaţă titlul mondial WBO la categoria welter (66,7 kg). Superpugilistul filipinez a fost învins la puncte de americanul Timothy Ray Bradley Jr. la capătul unei partide pe care "Pac Man" a dominat-o şi în care a lovit mult mai clar decât adversarul său.

Ceea ce părea un meci de încălzire pentru inevitabilul meci cu guralivul, dar extraordinarul Floyd Mayweather Jr (aflat în acest moment la puşcărie) s-a transformat într-un coşmar pentru filipinezul Manny Pacquiao, care şi-a pierdut centura WBO la categoria welter.

Deşi Pacquiao a condus meciul de la un capăt la celălalt şi a fost mult mai clar în lovituri, doi dintre cei trei judecători l-au văzut învingător pe americanul Timothy Bradley.

Publicul din tribunele de la MGM Grand, Las Vegas, Nevada, a fluierat copios decizia juriului, ovaţionându-l în schimb minute bune pe Manny Pacquiao.

Filipinezul, care a avut alături întreaga sa familie, a zâmbit în momentul în care a auzit decizia.

Păcatul cel mare al lui Pacquiao a fost acela că nu a reuşit să-l trimită la podea pe american şi să încheie meciul înainte de limită.

Pacquiao a boxat în stilul său caracteristic, a arătat o condiţie fizică excelentă, dar nu a lovit decisiv.

Timothy Bradley, 28 de ani, a ajuns astfel la a 29-a victorie din tot atâtea partide la profesionişti. După ultimul gong, Bradley nici măcar nu s-a bucurat, mulţumind cerului că nu a ieşit prea şifonat din meciul cu "Pac Man", dar a explodat când a auzit decizia judecătorilor.
Bradley a reuşit şi el câteva serii de lovituri bune, i-a pus uneori probleme lui Pacquiao, dar rămâne un învingător controversat.

Pentru Manny Pacquiao, 33 de ani, aceasta a fost cea de-a patra înfrângere din carieră. Ultimul meci pierdut de Pacquiao data din martie 2005, când filipinezul a luat bătaie de la legendarul Erik Morales, într-un meci pentru titlul mondial WBC International la categoria superpană şi tot la MGM Grand, Las Vegas, Nevada.
<div><iframe frameborder="0" width="576" height="324" src="http://d.yimg.com/nl/yahoo sports/site/player.html#browseCarouselUI=hide&startScreenCarouselUI=hide&shareUrl=http%3A%2F%2Fsports.yahoo.com%2Fvideo%2Fplayer%2Fbox%2FYSports_Boxing%2F29610629&vid=29610629"></iframe></div>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: