Fundația Nadia Comăneci redeschide activitatea Programului MiniMe începând cu 19 septembrie
Editura Evenimentul si Capital

Fundația Nadia Comăneci redeschide activitatea Programului MiniMe începând cu 19 septembrie

Autor: | | 0 Comentarii | 216 Vizualizari

Aproape o mie de copii au trecut pragul Centrului MiniMe, deschis de Fundația Nadia Comăneci în București, în urmă cu cinci ani. Copiii, cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani, au frecventat diferite cursuri de educație fizică și de personalitate, printre care cursuri de sport, gimnastică ritmică, dans modern, balet clasic, arte marțiale, dar și cursuri de canto, teatru, arte plastice, limbi străine sau ateliere de creativitate și îndemânare.

Înainte de reluarea cursurilor după vacanța de vară, am făcut o vizită la Centrul MiniMe. Am găsit echipa MiniMe, în frunte cu managerul echipei, în plină acțiune de curățenie generală. Am întrerupt-o de la treabă pe Iuliana Roca, managerul MiniMe, pentru a afla mai multe detalii despre cursurile din această toamnă.

 • Sunteți în curățenie văd. Când începeți activitatea cu cei mici?
 • În fiecare an, în vacanța de vară facem curățenie, să ne primim copiii așa cum se cuvine la începutul unui nou an, dar anul acesta am decis că e timpul pentru o curățenie generală, inclusiv cu zugrăvit. Mai avem puțin și sălile vor fi aranjate. Peste câteva zile vor fi pline de copii. Luni, 19 septembrie, reluam activitatea.
 • Înainte de a ne povesti mai multe despre cursurile din această toamnă... Cum a început proiectul MiniMe?
 • Fundația Nadia Comăneci susține în primul rând activitățile sportive și gimnastica în special. Normal că există un interes pentru performanță în sport. Dar ne-am dat seama că până la performanță trebuie făcut ceva mult mai important: să le insufli copiilor iubirea pentru sport, pentru mișcare în general, și să îi faci să vină și să revină cu drag în sala de sport. Cam asta și-au propus Nadia și Virgil Munteanu, Vicepreședintele Fundației, la deschidera Proiectului MiniMe. Și aș spune, fără a fi lipsită de modestie, că ne și iese. Noi nu facem performanță la MiniMe, nici nu ne propunem acest lucru, pentru asta există cluburi specializate. Noi vrem ca celor mici să le placă sportul, oricare ar fi el. Și avem în echipă profesori extraordinari, care reușesc nu doar să îi învețe pe cei mici diferite exerciții, cât mai ales reușesc exact ce ne dorim – să le insufle copiilor iubirea pentru mișcare. Și e o adevărată bucurie să îi vezi cu câtă plăcere intră în sala de sport. Sau să îi asculți pe părinți povestind cum celor mici le este dor în vacanță de MiniMe.
 • Câți copii vin la MiniMe?
 • De-a lungul acestor aproape cinci ani de când am deschis ușile pentru primele cursuri, au fost aproape o mie de copii care ne-au trecut pragul. Unii au venit doar câteva luni, alții s-au mutat din București sau chiar din țară și au fost nevoiți să renunțe, sunt câțiva care au plecat la cluburi sportive de performanță, dar mulți dintre ei vin la cursurile MiniMe de câțiva ani la rând. Au crescut practic sub ochii noștri.
 • Ce cursuri se reiau în această toamnă și care sunt cele mai îndrăgite cursuri MiniMe?
 • În această toamnă reluăm de fapt cursurile care s-au bucurat de cel mai mare succes înainte de vacanță: cursurile de educație fizica, gimnastică și sport, cursurile de arte marțiale, de dans modern și balet clasic, cursurile de gimnastică ritmică, de canto și pian, dar și cursul de engleză prin muzică și joc. Și reluăm din această toamnă și cursul de majorete. Toate cursurile încep în săptămâna 19-23 septembrie, cu excepția celor de dans modern și balet clasic, care vor începe în săptămâna 26 -30 septembrie, doamna coregraf tocmai ce s-a căsătorit, la nuntă fiind prezenți în jur de 60 dintre cei peste 150 de balerine și dansatori de la MiniMe.
 • Am înțeles că aveți cursuri și pentru bebeluși.
 • Da, este adevărat. Avem un curs de educație fizică pentru copii de 1-3 ani, un curs de dans pentru copii de 2-3 ani, dar și un curs de dans și pilates pentru perechi formate din mamici și copii de 2-4 ani. Toate aceste cursuri încep vineri, 23 septembrie. Programul complet al cursurilor noastre se regaseste pe www.cursuriminime.ro.
 • Unde se desfășoară cursurile MiniMe și care este programul cursurilor?
 • Cursurile MiniMe se desfășoară în sediul din Calea Grivița, nr. 150, sector 1. Este singurul sediu pe care îl avem. Pentru că suntem întrebați dacă nu venim și în alte zone, deocamdată acesta este singurul sediu, foarte aproape de Gara de Nord, de stația de Metrou Gara de Nord și numeroase alte mijloace de transport de suprafață. Cursurile sunt structurate pe module de 4, 6 sau 8 ședințe, cu frecvență o dată sau de două ori pe săptămână, de luni până vineri, după ora 17.00. Toate detaliile despre program sau tarife se regăsesc, cum spuneam, pe pagina noastra de web www.cursuriminime.ro sau pe pagina de Facebook – Centrul MiniMe.
 • Mai sunt locuri disponibile și cum se pot face înscrieri?
 • În acest moment mai sunt locuri disponibile la mare parte din cursurile noastre, bineînțeles în număr diferit. Pot spune că, pentru moment, s-au închis înscrierile la cursurile de balet. Și că mai sunt doar vreo două locuri la cursul de dans pentru copii de peste 3 ani. Dar mai avem câteva locuri la cursurile pentru bebeluși, la cele de mișcare – sport, arte marțiale, majorete, dar și la cursurile canto și engleză. Înscrierile se pot face prin email la office@cursuriminime.ro. Și îi așteptăm cu drag pe cei mici la MiniMe!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Alte sporturi

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate