Fumatul pasiv omoară anual peste 600.000 de oameni

Primul studiu realizat la nivel global având ca temă efectele fumatului pasiv arată că mai mult de 600.000 de oameni mor anual din această cauză, iar o treime dintre aceştia sunt copii.

Realizat în 192 de ţări de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, studiul arată că cei mai afectaţi de viciul acesta sunt copiii, expuşi unor riscuri precum sindromul morţii subite la bebeluşi, pneumonie ori astm. O altă concluzie a specialiştilor OMS, citaţi de BBC, este aceea că plămânii copiilor ce locuiesc alături de părinţi fumători se dezvoltă mai greu faţă de cei ai micuţilor ce trăiesc într-un mediu fără ţigări.

Europenii, cei mai afectaţi Fumatul pasiv provoacă în principal boli de inimă, probleme respiratorii şi chiar cancer pulmonar, iar studiul arată că, anual, 379.000 de fumători pasivi mor din cauza problemelor cardiace, 165.000 din cauza infecţiilor respiratorii, 36.900 de astm şi 21.400 din cauza cancerului pulmonar. Conform studiului, cel mai mare număr de persoane afectate de fumatul pasiv sunt în Europa şi Asia, iar cei mai puţini în Statele Unite, în estul Mării Mediterane şi în Africa.