Fumătorii chiar sunt mai protejați în fața coronavirusului. Un studiu demonstrează marele paradox al pandemiei

Fumătorii chiar sunt mai protejați în fața coronavirusului. Un studiu demonstrează marele paradox al pandemiei

Un studiu efectuat în Japonia explică de ce persoanele care fumează ar fi mai protejate în timpul pandemiei. Există un paradox medical care bulversează.

Pare destul de greu de crezut, dar persoanele care fumează au mai puține șanse să contracteze coronavirusul. Asta arată un studiu recent, care a fost făcut pentru a încerca să demonstreze afirmațiile făcute în 2020 de către unii specialiști. Anul trecut, a circulat informația legată de o imunitate mai ridicată a fumătorilor, în fața pandemiei care a dat lumea peste cap. O informație care a fost greu de crezut, chiar și de către persoanele care au acest viciu.

Studiu efectuat de japonezi, în privința expunerii fumătorilor la coronavirus

Astfel de rapoarte, care au stârnit multe semne de întrebare, au venit, printre altele de la Heinsberg din Renania de Nord-Westfalia, din Franța sau din Israel. Acum, o echipă de oameni de știință din Japonia, din orașul Hiroshima, a încercat să clarifice răspunsul.

HAP (hidrocarburi aromatice policiclice) conținute în fumul de țigară. Acestea sunt extrem de toxice, uneori prezente și în gazele de eșapament și sunt considerate cancerigene, spune studiul, conform ziarulromanesc.de.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform concluziilor studiului efectuat de cercetătorii din „Țara Soarelui Răsare”, HAP-urile suprimă formarea așa-numiților receptori ACE-2 în celulele proprii ale corpului printr-o altă moleculă. Fără acești receptori, virusul nu mai are cum să atace celulele umane. Acesta este motivul pentru care fumătorii au mai puține șanse de a se infecta cu coronavirus.

Cercetătorii au un proiect care vizează dezvoltarea unui medicament care să utilizeze acest truc pentru a preveni răspândirea virusului. Însă, fără efectele nocive pe care le are fumatul asupra organismului. Pe de altă parte, specialiștii atrag atenția că, dacă se infectează cu coronavirus, persoanele care fumează sunt mult mai expuse și pot să aibă parte de mult mai multe bătăi de cap din cauza efectelor create de virus.

Cercetări cu rezultate contradictorii

La începutul acestui an, cercetătorii au descoperit că toți fumătorii aveau șanse mai mari de infectare cu virusul. Dar cei cu cel mai mare risc erau fumători înrăiți, definiți ca fiind cei care fumează cel puțin un pachet pe zi timp de mai mult de 30 de ani. Acești pacienți au avut aproape dublu riscul de deces din cauza COVID-19 și au fost de peste două ori mai predispuși să fie spitalizați din cauza bolii.

O echipă de specialiști de la Cleveland Clinic a afirmat la începutul acestui an că descoperirile sale sunt cele mai complete dovezi până în prezent. Este vorba de relația cauză-efect între fumat și un risc crescut de boli severe și deces.