Evenimentul Zilei > Politica > Fuego, ademenit în PRM de fiica lui C.V. Tudor
Fuego, ademenit în PRM de fiica lui C.V. Tudor

Fuego, ademenit în PRM de fiica lui C.V. Tudor

Ca să continue tradiția tatălui său, Lidia Tudor încearcă să aducă în partid oameni cu priză la public

Alegerile parlamentare bat la ușă, iar partidele caută persoane cu notorietate care să aducă cât mai multe voturi pe 11 decembrie. Patru ani, senatorii și deputații au fost încântați de cântecele Irinei loghin și ale lui Ion Dolănescu. Se întâmpla în urmă cu vreo trei mandate. Cei doi, pe perioada cât au fost parlamentari PRM, 2000-2004, nu s-au remarcat decât cântând colinde pe holurile Parlamentului sau pe la petrecerile aleșilor, de la „Doi Colonei”.

Acum, după 15 ani, fiica cea mică a fostului președinte PRM Vadim Tudor, Lidia, vrea să continue se pare tradița tatălui său, care a adus în partid nume precum: Leonida Lari, Mitzura Arghezi sau Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului.

Irina Loghin face lobby

După ce l-au înrolat pe actorul Florin Zamfirescu care a devenit purtător de cuvânt al partidului și posibil candidat, cei de la PRM vor să aducă un alt cântăreț în partid. Este vorba despre Paul Surugiu cunoscut sub numele de scenă „Fuego”, cel care interpretează împreună cu fosta peremistă Irina Loghin colindul „Împodobește mamă bradul”. Peremiștii spun că o să o roage pe celebra interpretă să vorbească cu „copilul” său de suflet să se alăture partidului și să devină candidat la alegerile din 11 decembrie. „Eu cred că trebuie să profităm de prietenia dintre doamna Irina și Fuego și să-l aducem lângă noi în partid. Ar fi păcat ca un om bun și destoinic ca Fuego să stea deoparte de politică. El ar putea face legi pentru artiși să nu mai trăiască în sărăcia lucie de acum”, a declarat, pentru EVZ, un vechi peremist.

Conflict cu Nicușor Dan

De altfel, Fuego nu e total în afara politicii, el înregistrând deja o divergență cu liderul USR Nicușor Dan. Fuego este supărat că liderul USR i-a folosit imaginea într-un mod nedemn.

USR a folosit imaginea lui Fuego în campania de strângere de semnături derulată în diaspora, cu un mesaj negativ: „Diaspora ne-a dat 7.000 de semnături. Noi promitem că n-o să le dăm tot Fuego”.

Artistul i-a transmis politicianului că nu înțelege de ce imaginea și muzica sunt folosite politic, mai ales în Diaspora, acolo unde, pentru el este o mare onoare să cânte pentru români. Liderul USR și-a cerut scuze pentru mesajul nepotrivit. „Mesajul care a vrut să fie transmis prin această postare a fost că vrem să venim pentru Diaspora cu soluţii serioase, nu cu concerte şi cu divertisment”, a explicat Nicușor Dan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: